Nestlé v ČR rozvíjí „zdravější“ strategii, uvádí značku Yes!

čtvrtek, 14. března 2019, 11:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

I v Česku rozvíjí Nestlé svou strategii, v níž se soustředí na zdraví. K portfoliu tyčinek nyní přidává jejich zdravou variantu pod značkou Yes!.

Nestlé uvádí značku zdravých tyčinek Yes!, foto: MediaGuru.cz.

Nestlé uvádí značku zdravých tyčinek Yes!, foto: MediaGuru.cz.

Potravinářská společnost Nestlé na tuzemském trhu rozvíjí svou globální strategii, v níž se už několik let zaměřuje na zdravější produkty. Jedním z prvních počinů je rozšíření portfolia tyčinek o jejich zdravější varianty, které nabízí pod značkou Yes!. 

Značka Yes! na českém trhu zatím uvádí tři varianty ovocných a ořechových tyčinek – první z nich kombinuje mandle, hořkou čokoládu a mořskou sůl, druhá ořechy, hořkou čokoládu a brusinky a třetí zelené jablko, červenou řepu a mandle. Další varianty budou postupně přibývat „Vstupem značky Yes! na náš trh chceme dokázat, že výborné nutriční hodnoty a skvělá chuť se nevylučují. Naopak. Naše tyčinky jsou nutričně příznivé, jsou vhodné pro vegetariány (u ovocné varianty i pro vegany) a ve slepých testech prokázaly, že chutnají skvěle,“ uvedl Martin Jiruška, brand manažer značky Yes!. 

Tyčinky, které jsou vyráběny ve Velké Británii, začalo Nestlé prodávat na podzim nejprve na čerpacích stanicích, v drogeriích a kinech, nyní jejich distribuci rozšiřuje i do dalších prodejních kanálů tradičního a moderního trhu. Cena jedné tyčinky je 29,90 Kč. Kromě britského a českého trhu uvádí Nestlé značku také na Slovensku a v Nizozemí. 

S novou značkou cílí potravinářský gigant primárně na spotřebitele ve věku 25 až 40 let z větších měst, kteří mají rychlejší životní tempo a rádi využívají možnost zdravého snackingu. Zároveň chce oslovit i lidi, kteří se zajímají o trendy a čerstvé potraviny a nakupují například na farmářských trzích. V neposlední řadě chce zaujmout i ty, kteří hodně cestují a objevují.

Tematicky se značka Yes! ve své komunikaci soustředí na propojení s přírodou, z níž bere jednotlivé ingredience a kombinuje jejich chutě. „Inspirovali jsme se přírodou, a to nejen složením, ale také přístupem k výrobě. Přírodní ingredience doplňuje i starost o životní prostředí. Aktuálně například vyvíjíme nový obal, který by byl lehce recyklovatelný, boby pro výrobu jsou z certifikovaných zdrojů a neustáváme ve snaze redukovat odpad vznikající při výrobě,“ dodal Jiruška. 

Vizuál k propagaci nové značky Yes!, foto: MediaGuru.cz

Vizuál k propagaci nové značky Yes!, foto: MediaGuru.cz

Kampaň poběží zpočátku na sociálních sítích Facebook a Instagram, připravena jsou videa na YouTube a součástí komunikace je také spolupráce s blogerkou Kitchenette. V dubnu naváže venkovní reklama ve velkých městech, jejíž cílem je budovat povědomí. „Výraznou část našeho rozpočtu investujeme do samplingu a ochutnávek,“ přiblížil Martin Jiruška. 

„Do budoucna se chceme se značkou Yes! stát zdrojem inspirace pro zajímavé kombinace chutí a udávat v tomto směru směr, ale jsme teprve na začátku,“ popsal Martin Jiruška. Kategorie zdravých tyčinek je přitom na českém trhu velmi rozvinutá. Nabízejí je například značky Nutrend, Nature Valley, Corny, Fly, Lifefood Lifebar, Bombus nebo Chimpanzee. 

-stk-