RegioJet startuje spolupráci s carsharingem Car4Way

pátek, 22. března 2019, 13:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Dopravní společnost RegioJet navazuje spolupráci s poskytovatelem carsharingu Car4Way.

Zdroj: RegioJet

Zdroj: RegioJet

Dopravní firma RegioJet startuje spolupráci s poskytovatelem služeb carsharingu Car4Way. Společně poskytnou zákazníkům v Praze a Brně možnost přestupu ze žlutého vlaku či autobusu do sdíleného osobního auta se samoobslužným systémem vyzvednutí vozu a parkováním přímo v centru Brna či Prahy.

Zákazníci RegioJetu si mohou auto zajistit přímo v rezervačním systému spolu s jízdenkou. Místo 999 korun za registraci do carsharingu zaplatí jen korunu a k tomu ještě získají hodinu jízdy sdíleným vozem zdarma. „Po rezervaci se cestující zastaví na jednom ze čtyř prodejních míst RegioJetu. V Brně buď na hlavním nádraží, nebo v Domě pánů z Lipé, v Praze na hlavním nádraží nebo v internetové kavárně na autobusovém nádraží Florenc. Místa nyní slouží i jako místo pro ověření registrace carsharingu,“ uvedl majitel Car4Way Pavel Louda. Pracovník pobočky ověří registraci a vydá čipovou kartu k odemknutí auta. Poté si cestující vyzvedne auto a stejně jako u jiných poskytovatelů služby sdílení aut je může nechat na libovolném místě ve vyznačené lokalitě daného města. Účtují se mu poplatky podle ceníků za čas rezervace a ujeté kilometry. Cestující může využít také parkoviště RegioJet na nádraží v Brně-Židenicích, kde bude permanentní místo pro jeden vůz Car4Way.

V Praze má Car4Way nyní téměř 600 vozidel a jejich počet chce letos navýšit na 800. V Brně, kde letos naplno startuje své aktivity, jich nabízí zatím 40, do konce roku jich chce mít 200. Do budoucna plánuje i další města v České republice.

Spolupráce dopravní společnosti s carsharingovou službou není na českém trhu prvním případem. Loni se sloučila služba HoppyGo, za níž stojí Škoda Auto DigiLab, s konkurenční SmileCar dopravce Leo Express. Na poli carsharingu ještě funguje společnost Autonapůl a Ajo.  

-stk-, -čtk-