E15: Petr Lamich chce prodat televizní skupinu Digi CZ

úterý, 16. dubna 2019, 15:20 Aktuality, TV MediaGuru

Skupina Lama Energy Group má podle deníku E15 zájem na změně vlastníka televize Digi CZ.

Zdroj: Digi CZ

Zdroj: Digi CZ

Vlastník televizní skupiny Digi CZ Petr Lamich má v úmyslu společnost prodat, napsal v pondělí deník E15. Lamich je majoritním vlastníkem společnosti Lama Energy Group, pod níž Digi CZ spadá.

„Podle dvou na sobě nezávislých zdrojů z finančních kruhů se už prodej televizní skupiny, která nabízí placené satelitní a internetové televizní vysílání, rozjel. Při transakci radí skupině Lama bankovní dům UniCredit. Lama nechtěla otázky deníku E15 komentovat," napsal deník E15

Lama Energy Group koupila televizní skupinu Digi CZ v roce 2015 od rumunské RCS&RDS. Do nabídky služeb Lama Energy Group pro koncové zákazníky patří i připojení k internetu, mobilní volání a přenos dat. Tyto služby poskytuje Digi CZ, která provozuje též placenou satelitní televizi Nová Digi TV a internetovou televizi Digi2Go.

V  programové nabídce Digi CZ jsou kromě  filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také  sportovní obsah na  kanálech Digi Sport 1 HD, 2 HD, 3 HD a 4 HD. Ty obsahují například fotbalovou anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Sérii A, španělskou LaLigu nebo tenisové turnaje ATP.

-mav-