iDnes.cz začal testovat novou podobu svého webu

pátek, 26. dubna 2019, 10:00 Internet & Mobil MediaGuru

Server iDnes.cz testuje svůj nový vzhled, v ostrém režimu začne nejdřív na konci května.

Horní část hlavní stránky iDnes.cz v upravené podobě

Horní část hlavní stránky iDnes.cz v upravené podobě

Od čtvrtku spustil server iDnes.cz (mediální skupina Mafra) testovací provoz upravené podoby svého webu. Novou podobu zatím vidí jen někteří čtenáři. Testování bude probíhat týdny, do ostrého režimu by se nová podoba mohla překlopit nejdříve na konci května. Je možné, že na základě testování dojde ještě k drobným změnám. „Nová podoba má působit moderněji a elegantněji, ale ne samoúčelně," přiblížil Pavel Kočička, projektový manažer iDnes.cz. Změna je připravena pro mobilní i desktopovou verzi. 

Důvodem úpravy je rozšíření portfolia skupiny Mafra o magazínové tituly Bauer Media v loňském roce. „To byl jeden z důvodů, proč jsme po čtyřech letech přistoupili k dalšímu drobnému faceliftu portálu iDnes.cz. Tentokrát se netýká jen titulní strany, ale také navigace a vzhledu článků," dodal Kočička. Hlavním cílem změny je podle jeho slov také nabídnout uživatelům co nejvíce obsahu.

Podle dřívějšího sdělení šéfredaktorky iDnes.cz Naděždy Petrovévzniklo na home page serveru několik základních obsahových segmentů, do kterých se zařadí současné rubriky. Základní členění představuje Zpravodajství, Sport, Ona a Pro muže. Vlastní prostor mají i iDnes.tv a Expres.cz. Zároveň má dojít k rozšíření obsahu v sekci OnaDnes.cz a také ve společenských rubrikách jako Revue či Expres.cz. Právě především společenský obsah přinášejí do Mafry tituly Bauer Media

iDnes.cz také předpokládá, že v budoucnu začne znovu pracovat na personalizovaném obsahu. S personalizovaným obsahem sice Mafra už dříve experimentovala a testy prokázaly efektivitu takového konceptu, kvůli nákladnosti ale nakonec model personalizovaného obsahu opustila.

Ukázka stávajícího členění rubrik na iDnes.cz

Ukázka stávajícího členění rubrik na iDnes.cz

Ukázka nové úpravy rubrik na iDnes.cz

Ukázka nové úpravy rubrik na iDnes.cz

-mav-