LiveSale nabízí nové komunikační řešení pro e-shopy

pondělí, 8. dubna 2019, 11:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

LiveSale vytvořil pre-sales bota, který v případě potřeby propojuje zákazníka s prodejním specialistou

Jan Vlk, foto: LiveSale

Jan Vlk, foto: LiveSale

Česká firma LiveSale nabízí e-shopům platformu, prostřednictvím které lze nakupovat online a přitom mít osobní kontakt s prodejcem. Pro komunikaci se zákazníkem využívá chat, telefon nebo videohovor, ale zároveň využívá vzájemné sdílení stránek. Komunikaci se zákazníkem pomáhají další technologie, které pracují na pozadí.

„Umíme se ve správný moment zaměřit na váhající zákazníky, kterých je na stránkách největší procento, ty zaujmout a nabídnout jim řešení. Oproti jiným nástrojům je náš produkt ‚user friendly‘ a ke spojení dochází na jeden klik. Klíčové je v online prostředí reagovat téměř okamžitě a nečekat na spojení s prodejcem. Chatové nástroje generují konverzi v řádu jednotek procent, řešení LiveSale v desítkách,” uvedl Jan Vlk, zakladatel firmy LiveSale.

LiveSale vytvořil pre-sales bota, který komunikuje do určité míry a v případě potřeby propojuje zákazníka s prodejním specialistou. Firma vychází z přesvědčení, že přináší řešení, které prodejcům s call centry umožní snížit celkové stavy operátorů a kapacity věnovat pro prodej. 

Podle dosavadních výsledků má platforma LiveSale zvýšit konverzi (poměr úspěšnosti prodejů z prošlých komunikací se zákazníkem oproti chatovým nástrojům) o desítky procent. Například v segmentu elektroniky se společnosti LiveSale podařilo zboží prodat šesti zákazníkům z deseti.

Popis fungování platformy LiveSale

Popis fungování platformy LiveSale

LiveSale získal v roce 2018 zákazníky z řad korporátních, středních i menších společností, zejména pak ze segmentů telco, elektroniky, retailu, energií či cestovního ruchu. V letošním roce má v plánu jejich počet znásobit. 

Komunikační platforma LiveSale vznikla v roce 2016, chce smazávat rozdíly mezi online a offline nákupem. Mezi klienty využívající tuto platformu patří například e.ON, operátor Orange nebo Travelportal

-mav-