Polárka navyšuje marketingový rozpočet o polovinu

středa, 17. dubna 2019, 14:20 Aktuality, Retail MediaGuru

Alimpex, vlastník značky zmrzlin Polárka, plánuje navýšit její marketingovou komunikaci o 50 procent na zhruba sedm milionů korun.

Pod značkou Polárka je v nabídce přes 30 druhů zmrzlin, zdroj: FB Alimpex.

Pod značkou Polárka je v nabídce přes 30 druhů zmrzlin, zdroj: FB Alimpex.

Rodinná firma Alimpex Food, vlastník značky zmrzlin Polárka, se rozhodla výrazně posílit marketingovou komunikaci. Značka slaví v letošním roce sedmdesát let od svého založení a v reklamě by to mělo být vidět.

Velkým milníkem pro Polárku byl již rok minulý, kdy její výrobu Alimpex obnovil a po letech odmlky znovu vrátil na pulty obchodů. Licenci na značku přitom firma vlastní řadu let (získala ji při nákupu firmy Pragolaktos), ale až v roce 2018 využila retro vlny a vstoupila s ní v na trh zmrzlin. „Přestože jsme v loňském roce uvedli Polárku na trh poměrně později (v květnu 2018, pozn. red.), než je pro trh zmrzlin obvyklé, zaznamenali jsme velký úspěch mezi spotřebiteli,“ uvedl Martin Kincl, marketingový ředitel značky Polárka.

V letošním roce plánuje navýšit marketingový rozpočet o polovinu. Zatímco loni se investice pohybovaly okolo tří až čtyř milionů korun, letos to bude okolo šesti až sedmi milionů korun. Kampaň je naplánována od dubna do srpna, přičemž v červnu a červenci poběží hlavní komunikace. Reklamy se objeví se v televizi, která tvoří největší část, okolo 60 % rozpočtu, online a sociální sítě 20 % a zbytek peněz půjde na eventy, influencery a různé tiskové materiály apod. „Letos se budeme snažit aktivovat více sociální sítě, především Instagram a využijeme i influencery,“ dodává Martin Kincl.

Svůj název dostala Polárka po úplně prvním mláděti ledního medvěda, kterého se kdy v zoo (konkrétně v pražské Zoo) celosvětově podařilo odchovat až do dospělého věku, zdroj: Alimpex.

Svůj název dostala Polárka po úplně prvním mláděti ledního medvěda, kterého se kdy v zoo (konkrétně v pražské Zoo) celosvětově podařilo odchovat až do dospělého věku, zdroj: Alimpex.

Cílovou skupinou jsou všichni děti i dospělí. Pod značkou Polárka nabízí Alimpex včetně novinek aktuálně více než 30 různých zmrzlin. Nově přidala kopečkové zmrzliny pro HoReCa a gastro provozy. Oficiálně má nyní Polárka 400 prodejních míst, kde je k dostání výhradně zmrzlina od této značky. Na nezávislém trhu na 2 000 místech a v obchodních řetězcích je v nabídce všude kromě Alberta.

Kampaň nevznikla ve spolupráci s agenturou LineArt (s ní pracovala na vývoji značky a základu kampaně), ale letošní komunikaci si Alimpex vytvořil interně.

Firma Alimpex Food se zabývá zejména velkoobchodem a distribucí čerstvých, mražených a nechlazených potravin. Nabízí více než 7 000 položek výrobků. Na trh dodává výrobky českých mlékáren, ale i vlastní značky Balsýr, Blaník, Dr. Halíř, Krajanka, Krajanka ZOO, Krajánek, Milkin, Pâté du Chef, Polárka, ZORBA a Pivrnec. Zastupuje pak značky Eiskaffee, Elinas nebo Philadelphia. Od roku 2016 pod ni patří firma Lahůdky Cajthaml.

-zue-