Prima Krimi se po roce vysílání přibližuje k 3% podílu

pátek, 26. dubna 2019, 13:40 TV MediaGuru

Na začátku dubna uplynul rok od spuštění nejmladšího z kanálů skupiny Prima, stanice Prima Krimi.

Stanice Prima Krimi, která zahájila své vysílání loni na začátku dubna, dosahovala za svůj první rok vysílání celodenního podílu v průměru 1,97 % (15+). Měsíční podíl na sledovanosti se stanici postupně zvyšuje a v letošním roce se už dotkla hranice 3% podílu. Obdobného výsledku zatím dosahuje i v letošním dubnu.

Prima se spuštěním stanice Prima Krimi zároveň loni upravila svůj ženský kanál Prima Love a od obou těchto kroků si slibovala nárůst podílu na sledovanosti. To se zatím potvrzuje. Podle průběžných výsledků v letošním dubnu je Prima Krimi divácky dokonce druhou nejsilnější stanicí skupiny Prima po hlavním kanálu Prima. Platí to pro skupinu 15+. V mladší divácké skupině 15-54 je druhou nejsilnější Prima Cool.

„Vznik Prima Krimi, spolu s návratem kanálu Prima Love k odpočinkové tvorbě především pro ženy, vytvořil pro diváky přehlednější programové schéma, což dokazuje i sledovanost obou kanálů. Prima Krimi navíc přinesla i nové diváky, a skupina Prima si díky němu v prvním čtvrtletí 2019 meziročně polepšila o více než dva procentní body v divácké skupině 15+,“ komentoval výsledky programový ředitel FTV Prima Roman Mrázek.

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere,

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere,

Nejsledovanějším pořadem kanálu se za první rok vysílání stal film Vraždy u jezera: Čtvrtá oběť, který 2. března sledovalo 206 tisíc diváků ve skupině 15+ (share 5,39 %). Všeobecně vyšší sledovanosti z nabídky Prima Krimi zaznamenávají víkendové série – Temný Wales, Umění zločinu, Vraždy u jezera, Zločiny z vřesovišť a v poslední době především Purpurové řeky. Z denních seriálů jsou úspěšné především Vraždy v Kitzbühelu.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Prima Krimi představí od května dvě novinky. Premiéru bude mít francouzská série Padlé královny. Vysílat se bude od 4. května každou sobotu ve 20.15. Novinkou je i seriál Šerifská hvězda, který přinese příběh malého kanadského městečka, ve kterém vlna zločinu dožene místního šerifa k alkoholismu a zrození jeho temného alter ega. Na obrazovkách se bude objevovat od 18. května každou sobotu a neděli ve 22.05.

Nejmladší kanál skupiny Prima začal vysílat na Velikonoční pondělí 2. dubna 2018. Osmý kanál skupiny je tematicky zaměřen převážně na zahraniční seriály s detektivní tematikou.

-mav-