ÚOHS: Skylink může v Česku převzít satelitní freeSAT

pátek, 12. dubna 2019, 12:20 Aktuality, TV MediaGuru

Antimonopolní úřad souhlasí s rozšířením záběru Skylinku na českém trhu.

Zdroj: Skylink

Zdroj: Skylink

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil spojení společností M7 Group S.A. a UPC DTH (skupina Liberty Global). V důsledku spojení soutěžitelů získá společnost M7 Group možnost výlučně kontrolovat společnost UPC DTH. Rozhodnutí nabylo právní moci.

Společnost M7 Group je na území České republiky činná v oblasti poskytování televizních služeb prostřednictvím satelitní televize pod značkou Skylink. Společnost UPC DTH působí na území České republiky také v oblasti poskytování televizního satelitního vysílání, a to pod značkou freeSAT

„S ohledem na skutečnosti, že tržní podíly spojujících se soutěžitelů v oblasti maloobchodního poskytování placených televizních služeb mají klesající tendenci, dochází k relativně malému nárůstu tržních podílů, spojující se soutěžitelé nejsou blízkými konkurenty, nadále budou vystaveni silné konkurenci, např. UPC Česká republika, O2 Czech Republic, Digi CZ či T-Mobile CR, dospěl ÚOHS k závěru, že v důsledku propojení činností spojujících se soutěžitelů nedojde k podstatnému narušení hospodářské soutěže," zdůvodňuje rozhodnutí ÚOHS.

Obchod se ale netýká jen České republiky, M7 Group má získat satelitní aktivity od Liberty Global také v Maďarsku (UPC Direct), v Rumunsku (FocusSat) a na Slovensku (freeSAT). Akvizice, která byla oznámená loni v prosinci, pomůže M7 Group k 800 tisícům nových zákazníků.

Skylink má celkem v Česku a na Slovensku podle loňských údajů kolem 1,65 milionu zákazníků, z toho asi jeden milion připadá na Česko. Milion uživatelů platí měsíční servisní poplatek a 650 tisíc si předplácí některý z programových balíčků.

-mav-