Vlastník Skylinku kupuje satelitní služby od Liberty Global

pátek, 21. prosince 2018, 09:30 TV MediaGuru

M7 Group tak získá zhruba 800 tisíc nových zákazníků ve střední a východní Evropě.

Foto: Skylink

Foto: Skylink

Společnost M7 Group, která v Česku provozuje satelitní službu Skylink, kupuje východoevropské satelitní platformy od Liberty Global. Společnost to oznámila v pátek ráno s tím, že transakce ještě podléhá schválení regulačních orgánů. Uzavření obchodu se očekává do konce prvního pololetí 2019.

V současnosti společnost Liberty Global obsluhuje přibližně 800 000 zákazníků v Maďarsku pod značkou UPC Direct, v České republice a na Slovensku pod značkou freeSAT a v Rumunsku pod značkou FocusSat. Díky akvizici má M7 Group posílit pozici na trhu a po ukončení transakce zlepšit hospodářské výsledky přibližně o 30 procent.

„Je to logická akvizice, která nám umožňuje konsolidovat aktivity satelitní televize společnosti Skylink na českém a slovenském trhu a zároveň diverzifikovat evropské aktivity na dva nové trhy. Kromě toho budeme moci na těchto dvou nových trzích rozšiřovat svou hybridní satelitní a OTT TV platformu. Na našich stávajících trzích používá platformu OTT 15-20 % zákazníků, " uvedl Hans Troelstra, generální ředitel skupiny M7.

Skylink má celkem v Česku a na Slovensku podle loňských údajů kolem 1,65 milionu zákazníků, z toho asi jeden milion připadá na Česko. Milion uživatelů platí měsíční servisní poplatek a 650 tisíc si předplácí některý z programových balíčků.

Liberty Global letos v ČR a na Slovensku prodala kabelovou firmu UPC operátorovi Vodafone. S obchodem ale ještě nevyjádřila souhlas Evropská komise.

-mav-, -čtk-