Avon mění své logo i vlastníka

pondělí, 27. května 2019, 07:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Vlastník značky The Body Shop, brazilská skupina Natura, kupuje kosmetickou společnost Avon.

Avon mění logo, zdroj: Avon.

Avon mění logo, zdroj: Avon.

Kosmetická společnost Avon, specializující se na přímý prodej, prochází obdobím změn. Poté, co ukázala své nové logo, oznámila i změnu vlastníka. Stala se jím brazilská kosmetická skupina Natura, do jejíhož portfolia patří mimo jiné i kosmetický řetězec The Body Shop.

Nové logo staví Avon na patkovém písmu, jímž odkazuje k verzi ze 70. let. Jeho autorem je americké studio Standard Black. Podle firmy má představovat zábavu, důvěru, ale i schopnost jít dál.

Nové logo jakoby předznamenávalo i vlastnické změny a s ním spojenou novou éru. Avon se totiž v posledních letech potýká s problémy, kdy model přímého prodeje v internetové době postupně ztrácí na popularitě. Byť před šesti lety firma spustila možnost online prodeje s osobním poradcem, i tak musela v roce 2016 zrušit po celém světě 2 500 pracovních míst a přemístit svou centrálu z New Yorku do Velké Británie.

Natura, jež v roce 2017 odkoupila The Body Shop od L’Oréalu, si od své nejnovější akvizice slibuje především možnost stát se „globální značkou“. Za 76% podíl v Avonu dala celkem dvě miliardy dolarů (46 miliard korun), a stává se tak světovou čtyřkou na kosmetickém trhu.

-stk-