Makro má nový koncept letáků, bude šetřit papír

pondělí, 27. května 2019, 12:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Makro se rozhodlo radikálně snížit množství papírových letáků a některé nabídky najdou zákazníci již jen v digitální verzi na webu společnosti. Nový koncept by měl ušetřit přes 1 700 tun papíru.

Makro letos vytiskne jen 20 milionů letáků, řada nabídky bude dostupná jen v digitální formě, zdroj: web Makro C&C ČR.

Makro letos vytiskne jen 20 milionů letáků, řada nabídky bude dostupná jen v digitální formě, zdroj: web Makro C&C ČR.

Velkoobchod Makro Cash & Carry ČR přidává k ekologicky vyráběným nákupním taškám na pokladnách nový koncept letáků. Především díky částečné digitalizaci společnost v letošním roce vytiskne o 45 % méně papírových letáků a ušetří více než 1 700 tun papíru. „V letošním roce plánujeme vytisknout přes 20 milionů letáků, což je o 45 % méně než vloni,“ uvádí Romana Nýdrle, manažerka komunikace firmy.

Snížení množství papíru chce Makro dosáhnout nejen díky částečné digitalizaci tištěných sdělení, ale vyšší kvalitou produkovaných reklamních materiálů. „Změna vizuálu a obsahu vychází především ze zpětné vazby zákazníků. Nabídka je vytvářena a nabízena přímo na míru podle individuálních potřeb, čímž rovněž ušetříme zdroje papíru,“ uvádí Lenka Hanáčková, manažerka trade marketingu.

Například živnostníci ze segmentu HoReCa najdou ve svém letáku především sezónní a čerstvé produkty, zatímco leták pro zákazníky z maloobchodu je navržen tak, aby v něm lidé rychle našli ověřené produkty včetně jejich ceny. Kromě nové podoby letáků Makro také sníží ekologickou zátěž. Velkoobchod sníží počet stran a celkový objem tisku letáků a tematické verze jako například Víno a sýry nebo sezónní nabídky budou jen v elektronické podobě.

Makro také letos slaví desetileté výročí spolupráce s Nadací Partnerství, se kterou v roce 2009 zahájila projekt Stromy místo letáků. Za každého zákazníka, který se přihlásí k odběru elektronických letáků, věnuje 20 korun na výsadbu stromů v České republice. Za dobu této spolupráce bylo rozděleno více než 1,5 milionu korun a vysázeno 3 200 stromů a keřů. Do těchto komunitních projektů se zapojilo 3 160 dobrovolníků.

Velkoobchod Makro Cash&Carry provozuje 13 prodejen v ČR a nyní probíhá proces prodeje a zpětného pronájmu tří pražských obchodů (Stodůlky, Čestlice a Černý Most). Vzhledem k aktuálně probíhající transakci nechtěla firma sdělit více informací.

-zue-