PIAF se letos konat nebude, dává si přestávku

úterý, 21. května 2019, 07:30 Reklama MediaGuru

Místo připomenutí deseti let od svého založení si Prague International Advertising Festival (PIAF) dává letos přestávku.

Zdroj: Piafawards.com

Zdroj: Piafawards.com

Prague International Advertising Festival (PIAF) se letos konat nebude. Byť si měla soutěž připomenout deset let od svého založení, podle informací MediaGuru.cz si nakonec dává přestávku, aby si rozmyslela svou budoucí podobu.

„Zvažujeme podobu soutěže pro další ročníky. Ve hře je i celkovy positioning festivalu v mezinárodním kontextu. Prostředí komunikace se tak rychle mění, že vyžaduje neustálou revizi. A protože nechceme jít cestou pouhého přidávání kategorií podle toho, který termín je zrovna v módě, dali jsme si roční přestávku,“ vysvětlil na dotaz MediaGuru.cz ředitel PIAFu Marek Hlavica, který je zároveň i výkonným předsedou Asociace komunikačních agentur (AKA).

PIAF již v loňském roce doznal značných změn. Konference, která soutěž tradičně doplňovala, byla poprvé organizována ve spolupráci se společností Blue Events pod názvem Communication Summit. Samotná konference se letos koná.

Festival založil Martin Štěpánek, který je nadále jeho jediným akcionářem. Před dvěma lety řešila AKA převzetí podílu, podle informací v obchodním rejstříku však žádná změna nakonec neproběhla.

-stk-