Rum Dictador vyjíždí na Experience On Tour

úterý, 21. května 2019, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kolumbijská značka Dictador se snaží změnit vnímání rumu jako nápoje spojeného s piráty a námořníky.

Kolumbijský rum Dictador se zaměřuje na barmany, zdroj: Palírna U Zeleného stromu.

Kolumbijský rum Dictador se zaměřuje na barmany, zdroj: Palírna U Zeleného stromu.

Kolumbijský třtinový rum Dictador se vydal v České republice na Experience On Tour, která se zaměřuje na odbornou veřejnost. Jejím cílem je změnit vnímání rumu jako nápoje spojeného s piráty a námořníky.

V rámci aktivace je rum představován především barmanům. „Barmany vnímáme jako nejdůležitější partnery. To oni zákazníkům doporučují produkty, pokud s nimi mají sami pozitivní zkušenost a chutnají jim. Považujeme tedy za zásadní, aby měli možnost poznat filozofii značky a její styl osobně,“ vysvětluje ambasador značky Bartek Masłowski, který představil vlastnosti a charakter rumu v pražském baru Alibi.

V rámci řízené degustace mohli účastníci ochutnat rumy Dictador 12YO, Dictador 20YO, Dictador XO Insolent, Dictador XO Perpetual a také speciální giny Colombian Gin Ortodoxy a Colombian Gin Treasure. Součástí akce byla také barmanská soutěž v přípravě vlastního inovativního koktejlu ze zvolených ingrediencí. „Snažili jsme se, aby se barmani mohli s rumy seznámit i prakticky a sami si s ním vyzkoušeli pracovat,“ vysvětluje Lukáš Kakalejčík, ředitel exportu a importu Palírny U Zeleného stromu, která rum do Česka od loňského roku dováží.

„Filozofie brandu staví na moderním životním stylu, luxusním designu a silném charisma. Profiluje se tak během celé prezentační tour doprovázené atraktivními hosteskami v uniformách,“ popisuje positioning značky Kakalejčík s tím, že klíčem k výběru konkrétních barů na Experience On Tour byla jejich lokace v centru Prahy a prémiovější zaměření.

Součástí Experience On Tour značky jsou i hostesky, zdroj: Palírna U Zeleného stromu.

Součástí Experience On Tour značky jsou i hostesky, zdroj: Palírna U Zeleného stromu.

„Rumy Dictador jsou jedinečné svým základem tvořeným medem z cukrové třtiny, na rozdíl od běžnějšího použití melasy nebo cukrové třtiny samotné. Svým závěrem jsou více podobné hluboké chuti koňaků a jednosladové whisky,“ popisuje Masłowski. Produkty jsou dostupné jak pro retail, tak ve velkoobchodní síti i v gastronomii.

-stk-