Seznam.cz se stane přímým vlastníkem rádií Expres a Classic

pondělí, 13. května 2019, 11:20 Aktuality, Rádio MediaGuru

Internetová společnost Seznam.cz se sloučí s firmou Voice of Prague, přes kterou Seznam drží podíly v pražských rádiích Expres a Classic Praha.

Rádio Expres, foto: Seznam.cz

Rádio Expres, foto: Seznam.cz

Společnost Seznam.cz se stane přímým provozovatelem pražských rádií Expres FM a Classic Praha. Jejich vysílání v současnosti provozují firmy 4S Production a RKR, které stoprocentně vlastní firma Voice of Prague ovládaná firmou Seznam.cz.

Jak vyplývá z oznámení zaslanému Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), Seznam.cz zamýšlí zfúzovat s firmou Voice of Prague, která zanikne. „Vzhledem ke skutečnosti, že touto fúzí dojde také k přechodu podílů společnosti Voice of Prague ve společnostech provozovatelů vysílání, žádá Vás tímto tato společnost o předchozí souhlas," stojí v žádosti zaslané RRTV.

Seznam.cz získala stoprocentní podíl v obou rádiích letos v únoru. Rádia ale spoluvlastnila už od června roku 2018, kdy ve firmě Voice of Prague získala 67% podíl. 

Podle dat Radio projektu za druhé pololetí 2018 poslouchá Expres FM 59 tisíc posluchačů týdně a Classic Praha 29 tisíc posluchačů týdně.

-mav-