Deník N má přes 11 tisíc předplatitelů, uvede podcasty

úterý, 25. června 2019, 12:00 Aktuality, Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Po roce od oznámení záměru přivést na trh nový Deník N přesáhl počet jeho předplatitelů hranici jedenácti tisíc.

Foto: N media

Foto: N media

Deník N eviduje k 25. červnu 2019 více než 11 tisíc předplatitelů. Jde o souhrnný údaj za digitální i tištěné předplatné. V návaznosti na roční výročí o oznámení záměru uvést na trh nový deník to oznámil ředitel vydavatelské společnosti N media Ján Simkanič.

„V tu chvíli jsme měli potvrzenu sotva čtvrtinu členů redakce a jen zhruba jsme tušili, co nás čeká. První verze plánu v kolonce ‚počet předplatitelů - červen 2019‘ obsahovala číslo 5 083. Většina expertů to považovala za nesmyslně optimistický odhad. Realita? K dnešnímu dni jsme překročili hranici 11 000 předplatitelů. Váš neuvěřitelný zájem, trvalá podpora i čtenářské ohlasy nás nesmírně těší, povzbuzují a ujišťují, že jsme na správné cestě. Velice Vám za to děkujeme," napsal v úterý předplatitelům Simkanič.  

Současné také oznámil, že Deník N po prázdninách začne s pravidelnými podcasty. Mají být k dispozici každý všední den a provádět nejdůležitějšími událostmi. Deník N angažoval na přípravu podcastů Filipa Titlbacha z Rádia Wave (Český rozhlas). Rozjezd podcastů podpořil Nadační fond nezávislé žurnalistiky (NFNZ). Fond přispěje také na projekt Tváře normalizace, který redakce deníku připraví k 30. výročí sametové revoluce. 

-mav-