Fernet chce oživit Bavorák, přidává i další drinky

čtvrtek, 6. června 2019, 07:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Letní kampaň Fernetu se nese v duchu Bavoráka. Značka tak chce tak legendární drink přiblížit i mladé generaci.

Zdroj: Repro YT Fernet Stock

Zdroj: Repro YT Fernet Stock

S novým positioningem, obalem i komunikačním konceptem spouští Fernet Stock svou letní kampaň. V ní se zaměřuje na svůj legendární drink Bavorák, jenž kombinuje hořkobylinný likér s tonikem. Zároveň spolu se svým novým ambasadorem – barmanem Václavem Hákem z Tretter's baru – vyvíjí novou řadu mixologie, s níž chce oslovit mladou generaci. 

Bavorák je připomínán v nadlinkové kampani. V televizi má Fernet nasazenou 10s spot, v němž si s drinkem připíjí hrdina nové komunikace – zakladatel značky Lionell Stock. V červnu bude nasazena venkovní reklama po celé republice a po celé léto poběží podpora na Facebooku, Instagramu a YouTube. Součástí aktivace je také on-trade a off-trade komunikace a přítomnost značky na různých akcích, například na Apetit pikniku, na sérii City pikniků, na Sázavafestu a dalších menších festivalech. 

V krátkém spotu připomíná Fernet svého Bavoráka.

„Mladí lidé dnes Fernet neznají přes jeho základní míchaný nápoj Bavorák, a to chceme změnit. Zároveň si uvědomujeme, že kombinace hořkého likéru s hořkým tonikem může být pro někoho náročná. Proto jsme vyvinuli i drinky jemnější či sladší chuti,“ popisuje group brand manažerka Zuzana Prokopová. 

Nové drinky budou spotřebitelům představovány zejména na akcích a v restauračních podnicích. Zájemci tak budou moct ochutnat například Bavorák Spritz, kombinující Fernet s Vineou či bezinkovou limonádou, Bavorák Orange, kde likér doplňuje pomerančová šťáva, či Bavorák Society s tonikem a grepovou šťávou. 

Fernet se ve svých aktivitách zaměřuje i na barmanskou komunitu, a to soutěží Můj Fernet Stock Bavorák, v níž musí soutěžící přijít s inovativní recepturou této míchané klasiky. Finále proběhne 11. června v pražské Botanické zahradě.

-stk-