Mladá fronta přidává k Puntíku dětský titul Tečka!

pondělí, 24. června 2019, 15:40 Aktuality, Tisk MediaGuru

Dalším dětským časopisem v portfoliu vydavatelství Mladá fronta je titul Tečka!, určený pro děti od 6-9 let.

Zdroj: Mladá fronta

Zdroj: Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta rozšiřuje svoje portfolio o další dětský měsíčník. Nový časopis s názvem Tečka! navazuje na časopis pro nejmenší děti Puntík. Časopis Tečka! bude zaměřen na děti od šesti do devíti let. Za tvorbou časopisu stojí  šéfredaktorka dětských titulů a autorka několika dětských knih Eva Bavorová. První číslo vyjde 19. srpna 2019.

„Mottem časopisu Tečka! je komunikace, i proto jej provázejí veselé postavičky interpunkčních znamének Vykřičník a Otazník, které kromě komunikace představují zvídavost a hravost. Tužka v logu napovídá, že je časopis plný zábavného luštění a dalších tvořivých aktivit, při kterých si děti procvičí logické myšlení a důvtip, a to například prostřednictvím napínavé únikové hry,“ říká Eva Bavorová, šéfredaktorka dětských časopisů.

Časopis Tečka! navazuje na časopis Puntík. „Puntík se stal letos na začátku roku nejprodávanějším dětským časopisem na trhu. Jsme velmi pyšní na to, že se nám po roce a půl vycházení Puntíku podařilo přeskočit etablované časopisy,“ řekl Jan Mašek, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta.

Časopis tvoří tým  autorů, ilustrátorů a pedagogů, kteří mají  zkušenosti nejen s tvorbou dětských časopisů a knih, ale i se vzděláváním dětí. Časopis Tečka! vyjde v nákladu 30 tisíc kusů a cena na stáncích je 45 Kč.

-mav-