Nielsen Digital Ad Ratings zahrnuje i mobilní aplikaci YouTube

úterý, 4. června 2019, 15:10 Aktuality, Výzkum, Internet & Mobil MediaGuru

Měření digitálních kampaní nástrojem Nielsen Digital Ad Ratings se rozšiřuje o data z mobilní aplikace YouTube.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Společnost Nielsen rozšířila měření digitálních kampaní v rámci produktu Digital Ad Ratings o data z mobilní aplikace YouTube. Vedle Česka se služba zavádí i na dalších 33 světových trzích včetně Norska, Nizozemí, Brazílie nebo Hong Kongu.

Rozšíření je založeno na dosavadním měření společnosti Nielsen, které až do dnešního dne nabízelo přehled o publiku reklam zhlédnutých na YouTube na počítačích a přes mobilní prohlížeče. Marketingoví experti by tak měli získat data a o publiku svých kampaní napříč všemi dostupnými platformami. Prvním trhem, kde bylo měření YouTube mobilní aplikace v rámci Nielsen Digital Ad Ratings oficiálně spuštěno, byly Spojené státy v roce 2017.

Měření YouTube mobilní aplikace poskytuje zadavatelům přístup k demografickým údajům věku a pohlaví konzumentů, kteří v aplikaci zhlédli jejich reklamní sdělení, stejně jako ke všem běžným metrikám Nielsen Digital Ad Ratings. Měření online reklamy na YouTube používá v rámci produktu stejnou metodiku jako v případě ostatních mobilních médií. Marketéři tak mají pro své plánování k dispozici snadno porovnatelné výsledky kampaní napříč různými vydavatelskými platformami.

„Vzhledem k celosvětovému trendu konzumace obsahu na stolních a mobilních zařízeních je klíčové, že je možné demografický zásah měřit napříč zařízeními. Pro český online trh je užitečné, že zásah lze sledovat napříč globálními i lokálními weby,“ říká Ondřej Matula, Senior Client Business Partner Nielsen Admosphere.

-mav-