Prima získala licenci pro kanál CNN Prima News

čtvrtek, 27. června 2019, 11:35 TV MediaGuru

Televizní skupina Prima získala od RRTV licenci potřebnou k vysílání zpravodajské stanice CNN Prima News.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti FTV Prima licenci pro vysílání stanice CNN Prima News. Prima získala licenci k provozování zemského celoplošného vysílání a satelitního vysílání na 12 let. Jde o program informačního charakteru, obsahující zpravodajství, publicistiku, magazíny či diskusní pořady.

Skupina Prima oznámila partnerství se společností CNN International Commercial na přípravě nového zpravodajského kanálu CNN Prima News letos v dubnu. kontinuální zpravodajství i další pořady po celý den, sedm dní v týdnu. Nová stanice má být dostupná divákům po celé České republice. Vysílání by měla zahájit příští rok na jaře.

Prima aktuálně buduje zpravodajský tým, do jehož čela rovněž obsadí nového šéfa zpravodajství. Z postu ředitelky zpravodajství totiž nedlouho po oznámení vzniku stanice CNN Prima News odešla Jitka Obzinová. Za jejím odchodem stojí podle neoficiálních informací nesouhlas se vznikem nového zpravodajského kanálu.

CNN Prima News bude dostupná v terestrickém vysílání i v nabídce kabelových a satelitních operátorů. Vysílat bude v českém jazyce a stane se devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima.

-mav-