Na trh přichází Mornee, přípravek proti kocovině

čtvrtek, 11. července 2019, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Česká značka Mornee cílí se svým přírodním přípravkem proti kocovině především na ženy.

Značka Mornee se chce ve své komunikaci zaměřit na krásná rána žen, zdroj: Mornee.

Značka Mornee se chce ve své komunikaci zaměřit na krásná rána žen, zdroj: Mornee.

Na český trh přichází nová značka přírodního přípravku proti kocovině s názvem Mornee. Za novinkou stojí Tomáš Pospíšil, ředitel a spoluzakladatel projektu Exekutor má smůlu.

„Před více než rokem jsem zjistil, že v USA prudce vzrostl protikocovinový trh. Udělal jsem si podrobný výzkum a na jeho základě nechal vyrobit první várku přípravku proti kocovině,” líčí Tomáš Pospíšil a dodává: „Když jsme vyprodali sklad, udělali jsme velkou analýzu a celkem překvapivě zjistili, že téměř 70 % kupujících jsou ženy. Na tom jsme pak začali stavět Mornee.”  

Značka tak cílí primárně na ženy, a to jak hravým designem svého obalu v pastelových barvách, tak komunikací, jejíž spojující linkou jsou rána žen. „Jednak nás zajímá, jaká rána naše potencionální zákaznice mají, takže je vybízíme ke sdílení fotek z jejich rán. Jednak propagujeme tři reklamní sety, kde jsme vybrali tři druhy rán, a to pomalá, stresová a s kamarádkami,“ popisuje Pospíšil.

V kampani využívá Mornee direct mail, Instagram a Facebook. V řádu týdnů přibude i Messenger. Postupně chce kolem tématu krásného rána vybudovat komunitu prostřednictvím obsahových kampaní. „Zároveň, vzhledem k tomu, že Mornee je i lifestylový produkt, budou ke komunikaci využívány fotky, které s sebou nosí pozitivní emoce, a to zejména na Instagramu,“ přibližuje Pospíšil.

Produkt má přírodní složení z bylinek, vitamínů, antioxidantů a látek na podporu vlasů, nehtů a pleti, to vše zabalené do celulózových kapslích. Distribuce je budována na přímém prodeji. „Celý prodejní proces si necháváme pod sebou. Chceme, aby nákup Mornee byl vysoce kvalitní a měl v sobě i emoce. V současné době tak neprodáváme přes žádné prostředníky, protože nechceme riskovat, že by nějaká zákaznice mohla koupit Mornee od otráveného prodavače s umaštěnýma rukama,“ doplňuje Pospíšil.

-stk-