Oobah Butler míří do Česka, vystoupí na WebExpu

pondělí, 29. července 2019, 11:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Oobah Butler, britský Kazma se 150 miliony zhlédnutími, vystoupí na WebExpu.

Britský Kazma, který dokázal na TripAdvisoru vytvořit falešnou restauraci s nejvyšším hodnocením v Londýně, kam se snažily marně dostat nejznámější celebrity, se vydává poprvé do Česka. Oobaha Butlera, jehož videa zhlédlo na 150 milionů lidí, přilákal dvanáctý ročník největší a nejstarší české technologické konference WebExpo, na kterém vystoupí společně se 70 řečníky z celého světa s tématy pro vývojáře, designéry, IT manažery, marketéry a startupisty. WebExpo právě zveřejnilo program letošní konference s kapacitou 2000 návštěvníků, která se uskuteční v pražské Lucerně od 20. - 22. září.

Oobah Butler točí videa pro newyorský Vice magazine, jejichž cílem je šokovat lidi a poukázat na mnohdy nedostatečné kritické myšlení.

Kromě Oobah Butlera se návštěvníkům WebExpa v právě zveřejněném programu otvírají témata, jakou jsou reklamní technologie a podnikání v Číně. O nich promluví Bessie Lee, která v Číně vedla pobočku WPP s miliardovým obratem, největší reklamní firmy na světě. Z Číny dorazí také „královna mobilních aplikací” Milan Chiang, zakladatelka a CEO Verystar, poskytovatele WeChat Pay a Alipay.

WebExpo má ale i své české zastoupení. Na konferenci vystoupí s příspěvkem o budování digitální společnosti Jakub Nešetřil, zakladatel českého startupu Apiary, který odkoupil za miliardu korun softwarový gigant Oracle, a který před nedávnem spustil iniciativu Česko.digital. Po letech se na pódium WebExpa vrací i ikona české programátorské scény, zakladatel Nette David Grudl.

Lístky a kompletní program naleznete na webu konference WebExpo.

-mav-