Together rozšiřuje své aktivity, chystá i vlastní pivovar

úterý, 9. července 2019, 14:30 Marketing MediaGuru

Aliance Together se rozrůstá o další koncepty. Hrát si chce nejen s chlebíčky, ale i s knedlíky nebo pivem.

Zdroj: Together

Zdroj: Together

Gastronomická aliance Together, do níž patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, má v posledních měsících na pilno. V červnu otevřela po zevrubné rekonstrukci bistro Sisters, které na sklonku loňského roku převzala od jeho zakladatelky Hany Michopulu. Nyní projde významnou změnou Vinohradský Parlament. A příští rok přibude i pivovar. Spojujícím znakem všech podniků ze sítě je posouvat známé věci z gastronomie za hranice známého. 

Bistro Sisters, které se nachází v pražské ulici Dlouhá, se propojilo se sousedním Cukrářem Skálou. Nabízet má tzv. slanou cukrařinu a oproti klasickým chlebíčkům se chce zaměřit na precizní vyváženou chuť v každém soustu na hranatém chlebu. „Nechceme, aby zákazník snědl v jednom soustě šunku a pak jedl už jen chleba s máslem,“ vysvětluje spolumajitel aliance David Petřík. „Jde nám o promyšlenou chuť do nejmenších detailů na několika málo centimetrech čtverečních,“ dodává.

Cílem Sisters je přiblížit chlebíčky všem. V nabídce jsou chlebíčky pro vegany, vegetariány, ale i milovníky masa. „Při výrobě chlebíčků jsem se často držel české klasiky, co se týká surovin, ale jejich úprava a textura je jiná, než jsou Češi zvyklí. U šunkového chlebíčku je například okurka jako želé, vajíčko je sušené nakládané v soli a šunka nakrájená na kostky, které jsou rozložené po celé délce chlebíčku,“ popisuje Vladimír Čech, šéfkuchař, který do Together přišel z cateringu White Circus.

Akvizicí bistra Sisters si Together také rozšířila svou dosavadní cílovou skupinu. „Sisters jsou pro nás prvním konceptem, který jsme koupili už hotový s již vybudovanou zákaznickou komunitou. Hana Michopulu svými chlebíčky dokázala oslovit maminky s dětmi, hipstery i více ekologicky zaměřené lidi, díky tomu se tak dostáváme i mimo okruh lidí kanceláří či turistů,“ říká David Petřík s tím, že i tak ale zahraniční návštěvníci tvoří nadpoloviční většinu zákazníků, kteří přicházejí z ulice. Kromě konzumace na místě je možné si chlebíčky objednat i přes e-shop. 

Na podzim letošního roku plánuje Together u Sisters další pobočku, a to ve Spálené ulici, kde si bude hrát více s tradičními chlebíčky na bílé vece se saláty. Do budoucna by se měly tyto klasické chlebíčky postupně dostat i do Dlouhé, kde by tak probíhal „souboj chlebíčků“. 

Zdroj: FB Vinohradský Parlament

Zdroj: FB Vinohradský Parlament

Vinohradský Parlament se zaměří na knedlíky

Velké změny čekají po šesti letech od otevření i Vinohradský Parlament, který v létě projde rekonstrukcí. „I nadále zachováme koncept české brasserie, ale chceme posílit roli jídla. Soustředit se budeme více na knedlíky. Obdobně jako u chlebíčků si budeme hrát s knedlíky a ukazovat, že s nimi jde pracovat jinak,“ prozrazuje David Petřík s tím, že pivo Staropramen nahradí na čepu Pilsner Urquell. 

Stejně jako v jiných podnicích i tady budou na novinkách spolupracovat šéfkuchaři z celé sítě. Své know-how zde mohou uplatnit například specialisté na dim sum knedlíčky z restaurace Sia. V Sisters se zase pro změnu objeví chlebíček podle představ Jana Pípala z belgického Bruxxu.

Zdroj: FB Cukrář Skála

Zdroj: FB Cukrář Skála

Další novinky chystá Together příští rok. V Ruzyni by měl vyrůst její vlastní pivovar. A do budoucna uvažuje také o nové pobočce Cukráře Skála – vedle podniků v Dlouhé a Šporkovském paláci pravděpodobně vznikne nový prostor v obchodním domu Kotva. 

Síť Together se ve své prezentaci spoléhá na propojení se známými jmény české gastronomie – to se jí například vyplatilo při otevírání restaurace Sia, jejíž šéfkuchař Jiří Štift, známý z pořadu MasterChef, má vlastní silnou komunitu fanoušků. Dále komunikuje na sociálních sítích, kde nechává nahlédnout do zákulisí nebo ukazuje degustace připravovaných jídel. A v neposlední řadě využívá nástroje pro oslovení zahraničních turistů – spolupracuje s hotely a cestovními agenturami, ale také s turistickými aplikacemi typu TripAdvisor nebo Yelp. 

-stk-