ÚOHS souhlasí, aby Ivan Zach ovládl skupinu Prima

středa, 31. července 2019, 11:50 Aktuality, TV MediaGuru

Ivan Zach může kontrolovat skupinu Prima, antimonopolní úřad se změnou vlastnických podílů souhlasí.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil ve zjednodušeném řízení spojení Ivana Zacha a společnosti FTV Prima Holding, v jehož důsledku získá Ivan Zach možnost tuto společnost výlučně kontrolovat. FTV Prima Holding je jediným vlastníkem společnosti FTV Prima, která drží vysílací televizní licence skupiny Prima.

„Ivan Zach vykonává výlučnou kontrolu nad skupinou GES, jež působí v různých podnikatelských oblastech, například v oblasti rozhlasového vysílání a výroby pořadů pro televizní vysílání. Již před uskutečněním posuzované transakce se skupina GES podílela na společné kontrole ve společnosti FTV Prima Holding, která působí v oblastech provozování celoplošného televizního a internetového vysílání TV Prima, prodeje televizní, rozhlasové a internetové reklamy a výroby televizních programů, a to zejména prostřednictvím společností FTV Prima a MediaClub,“ zdůvodnil ve svém rozhodnutí ÚOHS.

Do letošního června byl menšinovým vlastníkem TV Prima Vladimír Komár. Ten však svůj podíl prodal společnosti THR Media, vlastněnou Ivanem Zachem (67 %), Petrou Marschallovou (18 %) a Radkou Zachovou (15 %). Ivan Zach se tím stal prakticky jediným vlastníkem skupiny Prima.

-mav-