Český ženský fotbal změnil vizuální identitu

pátek, 16. srpna 2019, 10:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kreativní koncept #holkytaky představuje fotbalistky jako hrdinky dnešní doby.

Nová identita ženského fotbalu, zdroj: Intoit

Nová identita ženského fotbalu, zdroj: Intoit

Fotbalová asociace České republiky (FAČR) představila nový brand pro ženský fotbal. Nové logo připomíná rovnítko, které odkazuje na rovnost mužů a žen. Autorem konceptu je agentura Intoit.

Kreativní koncept #holkytaky představuje fotbalistky jako hrdinky dnešní doby. Dva rovnoběžné tahy štětcem mají symbolizovat rovnítko, které naznačuje, že by si ženský fotbal zasloužil stejnou pozornost jako fotbal mužský. Připomíná ale také válečnické malování tváře.

„Rebrandingu předcházel rozsáhlý výzkum mezi 1500 respondenty zaměřený na znalost a vnímání ženského fotbalu, který nám poskytl několik zajímavých insightů, například že nejpozitivněji vnímá ženský fotbal nejmladší skupina respondentů mezi 12 a 17 lety věku. Jako hlavní asociace respondenti uváděli bojovnost a emoce. Na tom nový brand staví, je silný a reflektuje reálné hodnoty ženského fotbalu. Věřím, že klientovi tímto pomůžeme jak k růstu členské základny, tak i ke zvýšení atraktivity tohoto stále populárnějšího sportu v Česku,“ uvedl Vladimír Šmíro, projektový manažer rebrandingu z agentury Intoit.

Doposud pracovala značka se stylizovanou ženskou postavou s míčem. „Nové logo je minimalistické, základní barvy černá a bílá jsou dobře viditelné, díky své jednoduchosti je snadno zapamatovatelné a využitelné v digitálu. Jedná se o propracovaný systém, kdy se stejný symbol využívá v mutacích pro první ligu, druhou ligu a pohár,” řekl Jeremy J. Jonson, art director.

Agentura Intoit pracovala i na rebrandingu české fotbalové ligy mužů (Fortuna liga).

-mav-