Coca-Cola na český trh uvádí kávovou novinku

úterý, 13. srpna 2019, 14:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Coca-Cola přináší do České republiky novinku kombinující kolu s kávou.

Vystavení Coca-Coly Plus Coffee v Makru, foto: MediaGuru.cz

Vystavení Coca-Coly Plus Coffee v Makru, foto: MediaGuru.cz

Na regálech Makra, v online supermarketu Rohlik.cz či čerpacích stanicích si mohou čeští zákazníci již koupit novinku z portfolia nápojářské společnosti Coca-Cola. Pod názvem Coca-Cola Plus Coffee nabízí kombinaci kolového nápoje s kávou, bez cukru.

„Zakoupit ji lze primárně na čerpacích stanicích, ve vybraných nápojových automatech, kantýnách a místech, kde jsou lidé v pohybu a na cestách, kterými jsou například nádraží. Postupně ale dojde k pokrytí celého trhu,“ popisuje na dotaz MediaGuru.cz Adéla Říhová z marketingového oddělení společnosti Coca-Cola HBC.

S Coca-Cola Plus Coffee firma nadále rozvíjí svou strategii „Total Beverage Company“, s níž chce nabízet nápoje pro jakoukoliv příležitost během celého dne. Upravenou variantou se firma navíc snaží oslovit spotřebitele, které ve svém kolovém nápoji chtějí méně cukru, ale více kofeinu. Na novinku upozorňuje značka kampaní na sociálních sítích a v místě prodeje.

Na poli ready-to-drink kávových nápojů není Coca-Cola žádným nováčkem. V Japonsku již několik desetiletí sklízí úspěch se značkou Georgia Coffee, která se s obratem miliardy dolarů rozšířila postupně i do dalších asijských zemí. Před více než deseti lety celosvětově představila produkt Coca-Cola Blak, který však po dvou letech stáhla. Nyní zkouší své štěstí mimo Asii znovu, v době, kdy ready-to-drink kávové nápoje patří v kávové kategorii podle společnosti Mintel k těm nejrychleji rostoucím.

Coca-Cola Plus Coffee by měla být do konce roku dostupná na 25 trzích světa. Kromě toho testuje firma pod svou vlajkovou značkou ještě další novinku – energetický nápoj Coca-Cola Energy –, který je zatím dostupný ve Španělsku a Maďarku. Jeho uvedení se ale na tuzemský trh podle informací MediaGuru.cz letos neplánuje.

S dalším ready-to-drink kávovým nápojem Coca-Cola experimentuje ve Velké Británii. Uvedla ho společně s kavárenským řetězcem Costa Coffee, který koupila v létě loňského roku. Po britských ostrovech se bude novinka dále testovat také v Polsku a Číně, další země by měly následovat.

Na českém trhu bude Coca-Cola Plus Coffee bojovat o prostor i pozornost například s již zavedenou tchajwanskou značkou ledové kávy Mr.Brown, kterou zastupuje společnost Al-Namura, nebo s výrobky pod značkou Starbucks, s níž před rokem uzavřela alianci společnost Nestlé.

-stk-