Datart se stal partnerem Radiokomunikací pro DVB-T2

středa, 7. srpna 2019, 15:15 Aktuality, TV MediaGuru

Prodejce Datart spolupracuje se společnosti České Radiokomunikace a pomáhá diváky informovat o přechodu na standard DVB-T2.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Český elektro prodejce Datart je Českými Radiokomunikacemi doporučovaným partnerem v podpoře informovanosti o přechodu na nový standard televizního vysílání DVB-T2. Proškolení specialisté na zákaznické lince a všech prodejnách sítě Datart mají poskytnout zákazníkům podporu v otázkách výběru přijímače. Informace k DVB-T2 umístil prodejce i na webové stránky.

Přechod pozemního televizního vysílání na DVB-T2 se týká víc než poloviny domácností v Česku, v nichž diváci přijímají signál přes klasickou televizní anténu.

„Jsme si vědomi toho, že téma je poměrně složité a je dobře, že diváci mají další možnosti, kde dostanou správné informace,“ řekla Anna Tůmová, mluvčí společnosti České Radiokomunikace.

Přechod na DVB-T2 bude zahájen 27. listopadu 2019 na vysílačích Praha Žižkov a Cukrák a podle přesného časového plánu se bude v jednotlivých krajích ČR postupně realizovat až do 24. června 2020. Po tomto datu již nebude možné naladit televizní vysílání na klasickou anténu bez přístroje vhodného pro příjem DVB-T2.

-mav-