Festival Serial Killer uvede i novinky Zrádci a Bez vědomí

pondělí, 26. srpna 2019, 14:50 Aktuality, TV MediaGuru

Druhý ročník seriálového festivalu se zaměří na norskou tvorbu, uvede několik premiér.

Zrádci, foto: Česká televize

Zrádci, foto: Česká televize

Druhý ročník festivalu zaměřeného na seriálovou tvorbu Serial Killer se uskuteční v Brně od 24. do 29. září 2019. Přinese premiéry domácích i světových seriálů, celkem uvede více než 40 projekcí. Vedle hlavní soutěžní přehlídky tvoří festival i projekce webseriálů. Letošní ročník bude zaměřen na norskou tvorbu.

V hlavní soutěži se utkají také dvě očekávané české novinky. První je špionážní drama HBO Bez vědomí režiséra Ivana Zachariáše a scénáristy Ondřeje Gabriela. V polovině září bude mít premiéru také na filmovém festivalu v Torontu. Druhým je kriminální seriál Zrádci režiséra Viktora Tauše a scénáristy Miro Šifry.

„Seriál Zrádci se odehrává ve světě, kde musí protidrogová policie změnit způsob své práce, aby bylo vůbec možné držet tempo s dobou. Přitom ale zároveň dělají chyby, které stojí lidi kolem nich život. Seriál vznikl na základě skutečných událostí, ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou v ČR,“ popsal příběh Miro Šifra.

Na festivalu se dále rovněž mj. představí norské seriály Štastná to země (o norském objevu ropy), dále Exit, který má být sondou do světa top manažerů, drama Dvojče či teenagerský seriál ze střední školy v Oslu Skam. Diváci uvidí i temné rakouské drama M - Vrah mezi námi, situované do současné Vídně, kde se ztratí dítě, nebo britské společesnko-realistické drama Kiri o sociální pracovnici, která dovolí biologickému otci adoptované holčičky navštívit své dítě. Následně ale otec i dívka zmizí. 

Cílem festivalu je vedle promítání seriálů veřejnosti podpořit i odborné diskuse a workshopy o seriálech. Klíčovou složkou festivalu je proto Industry Days, určený odborníkům a profesionálům z oboru. Nabídne panelové diskuze, případové studie, speciální projekce a workshopy. Cena akreditace na toto uzavřené fórum je 150 euro. Program zahájí norský televizní producent Ivar Køhn

Festival se uskuteční v brněnském kině Scala, dále v Divadle Bolka Polívky, No Artu nebo sále Kavárny Trojka. Kromě „binge" projekcí (zhlédnutí většího množství dílů seriálu) budou uvedeny vždy dvě epizody z každé série. Industry program se odehraje v střešních prostorách Tržnice Brno.

Prodej akreditací v ceně 460 Kč a 310 Kč (studentská a seniorská sleva) byl zahájen, kompletní program se na stránkách festivalu objeví v pátek 30. srpna.

Generálním mediálním partnerem akce je Česká televize, hlavním mediálním partnerem magazín Reflex. Akci podporují město Brno, Jihomoravský kraj, Komerční banka a společnost Cyrrus

-mav-