Hezucký spustí pořad o fake news Kachny Patrika Hezuckého

středa, 7. srpna 2019, 12:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Patrik Hezucký začne od poloviny srpna ve spolupráci s Bumerang Filmem vysílat na internetu pořad zaměřený na tzv. falešné zprávy.

Zdroj: Boomerang Film

Zdroj: Boomerang Film

Po České televizi se ke zvýšení mediální gramotnosti v Česku přihlásil i rozhlasový moderátor Evropy 2 Patrik Hezucký. Od 15. srpna uvede vlastní internetový pravidelný pořad Kachny Patrika Hezuckého.

Pořad má rozebírat konkrétní falešné zprávy. „Cílem je diváky nejen pobavit, ale i edukovat. Chceme jim ukázat, že ověřování informací a kritické myšlení má smysl,” sdělil Jan Perout z produkce Bumerang Film. Z pořadu by si diváci měli odnést i povědomí o tom, co jsou to informační weby, co znamená hoax, jak rozeznat řetězové e-maily či kde si ověřit pravdivost informací.

„Myšlenka spolupracovat na novém nezávislém pořadu vznikla už na začátku tohoto roku, kdy jsme se s Patrikem Hezuckým potkali na natáčení jedné reklamní kampaně. A protože je veřejně známou osobností a s nepravdivými informacemi o své osobě se potýká často, dávalo to smysl i jemu,” řekl dále Perout.

Zdroj: Bumerang Film

Zdroj: Bumerang Film

Pořad poběží v čtrnáctidenních cyklech na YouTube a facebookovém profilu pořadu Kachny Patrika Hezuckého. Dosud byla natočená pilotní série tří dílů, která je nyní v postprodukci.

Patrik Hezucký společně s Leošem Marešem moderuje Ranní show na Evropě 2. Kromě toho se věnoval dabování a příležitostně účinkoval i ve filmech. V minulosti již moderoval také pořady na TV Nova a TV Barrandov.

-mav-