ČT na podzim: Sever, Princip slasti, To se ví nebo StarDance

čtvrtek, 1. srpna 2019, 12:20 TV MediaGuru

Česká televize představila ve svém sídle na Kavčích horách svůj letošní podzimní program.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Dva nové seriály Sever a Princip slasti, nová řada StarDance, čtyři filmy sdružené v cyklu Jak si nepodělat život nebo nový zábavní pořad zaměřený na tzv. falešné zprávy To se ví. To je výčet hlavních pilířů podzimního vysílání ČT1. Svůj podzimní program představila Česká televize ve čtvrtek na tiskové konferenci.

Seriál Sever režíroval Robert Sedláček, hlavních rolí se ujali Jiří Mádl a Štěpán Benoni. Jedná se o šestidílnou kriminální sérii. „Jde o psychologicky pojatý příběh muže, který se rozhodl být dobrým policistou. A narazil. Atraktivní prostředí policie slouží většinou jen jako pozadí pro vyšetřování zločinu,“ řekl kreativní producent ČT Jan Lukeš.

V osmidílném detektivním seriálu Princip slasti se v hlavní roli představí Karel Roden. Snímek vznikl v koprodukci s Polskem a Ukrajinou, natočil ho Dariusz Jablonski (mj. producent Je třeba zabít Sekala). Tvůrci seriálu se nechali volně inspirovat švédsko-dánským seriálem Most. Roden společně se svými kolegy z Varšavy a Oděsy řeší případ lidských ostatků nalezených ve středoevropských zemích. Děj se odehrává ve Varšavě, v Praze a v Oděse.

Připravena jsou i čtyři psychologická dramata z cyklu Jak si nepodělat život. Režírovali je Jan Hřebejk, Tereza Kopáčová a Vít Karas.

Novinkou je také zábavní pořad To se ví, který bude reagovat na falešné zprávy. Pořadem provede Tomáš Měcháček, kterého doplní kapitáni týmů Aleš Háma a Halina Pawlowská. Spolu se svými hosty se pokusí odhalovat, které zprávy jsou falešné a které pravdivé.

Nedělní večery budou na ČT patřit koprodukčním filmům České televize, např. Všechno bude či Hastrman. Do kin vstoupí i sedm distribučních filmů v koprodukci České televize: Nabarvené ptáče, Poslední aristokratka, Národní třída, Budiž světlo, Pražské orgie, Staříci a Vlastníci a pohádka Hodinářův učeň.

Jubilejní desátý ročník čeká letos na podzim taneční show StarDance. ČT už postupně představila všech deset soutěžících z řad herců, sportovců, zpěváků a tváří ČT. Letos se v pořadu objeví: Gabriela Koukalová, Jakub Vágner, Radka Třeštíková, Tonya Graves, Ondřej Ládek (Xindl X), Nora Fridrichová, Matouš Ruml, Miroslav Hanuš, Veronika Khek Kubařová a Karel „Kovy“ Kovář.

Ze zahraničních seriálů odvysílá ČT snímek z prostředí ruské mafie v Británii McMafie, kde si rovněž zahrál Roden, třetí řadu seriálu Gomora či seriál Dictate, ve kterém bude dánská novinářka rozkrývat děsivý případ.

O dokumentárních a publicistických pořadech ČT, které na podzim uvede, jsme psali zde.

Bližší informace o dramatické tvorbě v podzimním vysílání ČT si můžete přečíst v materiálu níže. 

-mav-