JTI podpoří promo akcemi e-cigaretu Logic Compact

pátek, 23. srpna 2019, 14:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Tabákový koncern JTI uvede v polovině září novou bezúdržbovou e-cicaretu Logic Compact.

JTI uvádí e-cigaretu Logic Compact, zařízení bude k dostání ve třech barevných provedeních, foto: MediaGuru.cz.

JTI uvádí e-cigaretu Logic Compact, zařízení bude k dostání ve třech barevných provedeních, foto: MediaGuru.cz.

Po Iqosu od společnosti Philip Morris a Glo od British American Tobacco přichází se svou alternativou ke klasickým cigaretám a technologiím využívajícím zahřívání tabáku i tabákový koncern Japan Tobacco International (JTI). V polovině září představí pod názvem Logic Compact bezúdržbovou e-cigaretu, jež funguje na principu jednorázové magnetické kapsle s e-liquidem s nikotinovou solí. 

Logic Compact neobsahuje žádný tabák. „Vapování, tedy vdechování aerosolu obsahujícího nikotin, je jednou z nejmodernějších alternativ ke klasickému kouření. Stále více uživatelů tabákových výrobků si totiž uvědomuje zdravotní rizika,“ popisuje Jiří Hauptamnn, ředitel vnějších vztahů a komunikace JTI, s tím, že při vapování Logicu se údajně uvolňuje o 95 % méně složek, které mezinárodní zdravotnická organizace WHO považuje u cigaret za rizikové. 

Zařízení Logic Compact bude k dispozici ve třech barevných provedeních, v šedém, modrém a růžovém, jeho cena je 399 korun. Jednorázovou kapsli s uzavřenou náplní bude možné koupit za 85 korun. Na výběr bude ze tří příchutí – tabákové, mentolové a lesního ovoce. Jedna kapsle vydrží na 320 potáhnutí, což se podle výrobce rovná přibližně ekvivalentu dvou krabiček cigaret. Až na nabíjení je Logic Compact bezúdržbový, baterie je plně nabitá za 74 minut a umožňuje kolem 210 potáhnutí. 

V šedé variantě bude možné zařízení Logic Compact i jednotlivé příchuti zakoupit v síti trafik i na čerpacích stanicích, například v Geco, Valmont, Shell nebo OMV. Celá šíře sortimentu bude k dispozici na e-shopu značky a do konce roku plánuje JTI i kamenný a mobilní pop-up store. 

Novinku podpoří promo akce v místě prodeje v místě prodeje s hosteskami, foto: MediaGuru.cz.

Novinku podpoří promo akce v místě prodeje v místě prodeje s hosteskami, foto: MediaGuru.cz.

Novinku podpoří promo akce s hosteskami v místě prodeje či startovací balíčky za zvýhodněnou cenu. Spolupráci s influencery na rozdíl od své konkurence firma zatím neplánuje, jelikož se jedná o spornou oblast pro komunikaci e-cigaret.

O úskalích spolupráce s influencery se můžete více dočíst zde. 

Logic Compact vznikal ve vývojových laboratořích v anglickém Weybridgi. Česká republika je jeden z prvních trhů, kde je novinka uváděna, začátkem příštího roku by měla být dostupna na třiceti trzích světa. 

Do portfolia společnosti JTI, jež na českém trhu drží 20,9% podíl, patří značky Camel, Winston nebo LD. 

-stk-