Karlovarské minerální vody se mění na Mattoni 1873

čtvrtek, 15. srpna 2019, 14:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Skupina Karlovarské minerální vody má nový název. Od nynějška se jmenuje Mattoni 1873.

Alessandro Pasquale, generální ředitel celé skupiny, nově pojmenované Mattoni 1873, zdroj: Mattoni 1873

Alessandro Pasquale, generální ředitel celé skupiny, nově pojmenované Mattoni 1873, zdroj: Mattoni 1873

Výrobce a distributor nealkoholických nápojů Karlovarské minerální vody nově sjednotí rodinu svých členských firem pod společný název Mattoni 1873. Jméno zakladatele a rok vzniku symbolicky přikryjí orlí křídla s mottem „Sources and Tastes of Europe“ (evropské chutě a prameny).

Nový název odkazuje k Heinrichu Mattoni, který v roce 1873 založil v Kyselce u Karlových Varů firmu Mattoni, jež se postupně rozrostla. V 90. letech 20. století převzala firmu italská rodina Pasquale. Loni a dnes má v portfoliu vedle minerální a pramenité vody také džusy, nealkoholické nápoje a snacky. Začátkem loňského roku koupila na českém, slovenském a maďarském trhu firmu PepsiCo. Do skupiny patří 12 výrobních závodů a 3 200 zaměstnanců v osmi zemích. Vyrábí bezmála dvě miliardy lahví ročně.

„S narůstajícím počtem kategorií výrobků i zemí, kde působíme, jsme se rozhodli pro nové společné jméno, které by nás lépe vystihovalo. Zvolili jsme návrat ke kořenům, tedy k Heinrichu Mattonimu. A k roku 1873, kdy se začala psát historie naší dnešní firmy. Mattoni 1873 vyjadřuje, odkud pocházíme. Prameny a chutě („Sources and Tastes“) jsou jádrem našeho podnikání a Evropa je směr, kterým chceme jít. Vždy se budeme hrdě hlásit k našemu dědictví. Inspiruje nás na naší cestě zodpovědného lídra, který myslí na budoucnost,“ vysvětluje Alessandro Pasquale, generální ředitel celé skupiny.

Zastřešení pod společnou identitu Mattoni 1873 neovlivňuje dosavadní právní entity jednotlivých členů skupiny, i nadále tak působí například firma Karlovarské minerální vody.

-stk-