Mondelez uvádí kampaň k projektu Pročti se létem

středa, 7. srpna 2019, 11:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kampaň podporuje projekt zaměřený na čtení knih, spojují se v ní nejvýznamnější značky Mondelez.

Zdroj: Mondelez

Zdroj: Mondelez

Společnost Mondelez spojí i letos v promoci k začátku nového školního roku své nejvýznamnější značky. V kampani s názvem Pročti se létem se bude soutěžit o dvě stovky cen včetně zájezdu do studií Harryho Pottera v Londýně a zapojí se do ní jak prodejci knih, tak čeští a slovenští bookfluenceři a youtubeři.

Kampaň, která je kromě internetu a sociálních sítí k vidění i v rámci outdooru a in-store aktivit, odstartovala 1. srpna a poběží až do 10. září 2019.

„Letošní kampaň jsme nazvali Pročti se létem a chceme v ní podpořit čtení knih,“ říká Kristýna Vlasáková, manažerka značky Milka. „Na podporu jedné z nejhezčích odpočinkových aktivit jsme přizvali influencery, jako jsou Tereza in Oslo nebo Daniel ‚GOGO‘ Štrauch,” představila detaily Vlasáková s tím, že do aktivace budou zapojené značky Milka, Oreo, Brumík a Halls.

Součástí kampaně je herní microsite Pročti se létem. Stránka, která bude v provozu na adresách www.proctiseletem.cz (respektive www.proctiseletem.sk), bude mít každý týden 40 výherců v Čechách i na Slovensku. Ti za správné odpovědi na soutěžní otázky z oblasti literatury získají jednak produkty Mondelez a jednak vouchery na nákup knih. Hlavní cenou je zájezd do studií Harryho Pottera v Londýně, který získá jeden soutěžící z Česka a jeden soutěžící ze Slovenska.

Kromě bookfluencerů jsou do kampaně, která je zaměřená na děti starší 12 let a jejich rodiče, zapojeni i další partneři, například československá sociální síť Day By Me, ale také prodejci knih. V České republice jsou to Knihy Dobrovský, slovenským partnerem je Panta Rhei

Za kreativou, PR komunikací a spolupráci s influencery stojí agentury PR.Konektor a The Hive. Digitální část kampaně má na starosti Konektor Social, nákup médií realizuje agentura Wavemaker.

-mav-