Pinterest hlásí 300 milionů aktivních uživatelů měsíčně

pátek, 2. srpna 2019, 13:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Pinterest poprvé přesáhl hranice 300 tisíc aktivních uživatelů měsíčně. Tržby se v druhém čtvrtletí zvýšily na 261 milionů dolarů.

Zdroj: Pinterest

Zdroj: Pinterest

Vizuální síť Pinterest dosáhla hranice 300 tisíc aktivních uživatelů měsíčně, což představuje v meziročním srovnání 30% nárůst. Její tržby se za druhé čtvrtletí zvýšily na 261 milionů dolarů (6 mld. korun), tedy o 62 % než ve stejném období loni. Nárůst tržeb připisuje vedení Pinterestu zvyšujícímu se zájmu reklamních zadavatelů. Akcie vyletěly hned po oznámení výsledků o 13 %, a to i přes čistou ztrátu 1,16 mld. dolarů (27 mld. korun), spojenou především s jejím vstupem na burzu.  

„Neustále se snažíme o to, aby byl Pinterest pro uživatele osobnější, relevantnější a užitečnější,“ uvedl k výsledkům generální ředitel Pinterestu Ben Silbermann. „I nadále rozšiřujeme a diverzifikujeme naši základnu reklamních zadavatelů a vylepšujeme jejich možnost měření efektivnosti reklamních výdajů,“ dodal.

V říjnu loňského roku vizuální síť uvedla novou platformu Ads Manager, kde si mohou zadavatelé reklamu sami zadávat, vytvářet a testovat, definovat si u ní velikosti cílové skupiny, určit si umístění a stahovat reporty. Nedávno přidala možnost správy kampaní z mobilních zařízení. Rovněž představila i nové nástroje pro videoformáty. Pinterest se také snaží klást důraz na tzv. brand safety, tedy na to, aby se reklamy nezobrazovaly v kontextu, kterou by propagovanou značku mohl poškodit.

-stk-