Rozvoj zpravodajství Active řídí Karel Novák, staví nový Zet

úterý, 13. srpna 2019, 15:30 Lidé, Rádio MediaGuru

Do multimediální skupiny Active Group nastoupil bývalý šéfredaktor České televize Karel Novák.

Karel Novák, foto: ČT

Karel Novák, foto: ČT

Na pozici ředitele strategického rozvoje zpravodajství skupiny Active, pod kterou patří rádia Evropa 2, Frekvence 1, Bonton, Dance, Zet a Youradio, nastoupil v minulém týdnu Karel Novák. Skupina Active plánuje využít jeho zkušeností z vysílání elektronických médií zejména při restartu zpravodajské rozhlasové stanice Zet, potvrdila MediaGuru.cz výkonná ředitelka Active Group Martina Říhová. Active zpravodajské rádio Zet nedávno stoprocentně ovládla.

„Vidíme ve zpravodajském obsahu našich stanic skutečně rozsáhlý potenciál. V případě rádia Zet se tak pro český trh otevírá možnost naprosto unikátního konceptu zpravodajského rádia se zázemím nejsilnějšího vydavatelského domu Czech News Center,“ říká výkonná ředitelka Active Group Martina Říhová.

Czech News Center je vydavatelem deníků Blesk, Aha!, Sport a E15, zajišťuje rovněž obsah pro desítky časopisů a online webů. Patří stejně jako Active Group do struktury firmy Czech Media Invest, kterou vlastní podnikatelé Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a Roman Korbačka.

„Vnímám soukromé zpravodajské rádio jako alternativu, která může vhodně doplnit vysílání veřejnoprávních stanic a umožnit tak posluchačům, kterým z nějakého důvodu nevyhovuje vysílání Českého rozhlasu Plus, zvolit jiný zdroj informací,“ nastínil svou představu Karel Novák.

Active už letos v květnu uvedla aplikaci YouRadio Talk (dříve označovanou jako YouRadio News), která nabízí personalizované zpravodajství několikrát denně a je zároveň i agregátorem českých podcastů od různých provozovatelů. Záměr restartovat vysílání zpravodajského rádia Zet, jehož poslechovost v současnosti představuje 24 tisíc posluchačů týdně (zdroj: Radio projekt, 1+2Q/2019), je tak dalším krokem ke zvýšení aktivit skupiny Active na zpravodajském audio trhu.

Karel Novák je znám především z obrazovek České televize, kde působil od roku 1994. Ve zpravodajství zastával pozice od redakčního eléva až po šéfredaktora. Šest let také působil na stejné pozici (a dva roky i na pozici šéfredaktora sportu) v ostravském studiu České televize. V letech 2011-2013 řídil jako šéfredaktor a později šéfeditor vysílání zpravodajské stanice ČT24. Před dvěma lety se ucházel i o post generálního ředitele ČT.

S Active Group nedávno začali spolupracovat i Luděk Staněk a Pavlína Wolfová, kteří moderují pořad Pressklub na Frekvenci 1.

Společnost Czech Media Invest (CMI) je vedle českého trhu aktivní i v zahraničí. Ve Francii vlastní například tamní verzi módního časopisu Elle, společensko-politický týdeník Marianne a drží podíl v holdingu Le Nouveau Monde, který je jedním z akcionářů skupiny Le Monde.

-mav-