Sever zařadí ČT na pondělí, To se ví na neděli

pondělí, 12. srpna 2019, 11:30 TV MediaGuru

Novinky podzimního vysílání České televize už mají své místo v denním programovém plánu.

Sever, foto: ČT

Sever, foto: ČT

Šestidílná dramatická série s kriminální tematikou Sever režiséra Jiřího Sedláčka, která je jednou z hlavních novinek letošního podzimního vysílání České televize, se podle očekávání bude vysílat každé pondělí od 20:00. ČT tak pokračuje v koncepci programového schématu na svém prvním kanálu, kdy pondělky věnuje detektivnímu žánru.

Sever, v němž hlavní role ztvárnili Jiří Mádl a Štěpán Benoni, vychází z prostředí policie. Obsahuje několik linií a překvapivých zvratů, které podle tvůrců umožňují poznat způsob fungování nejsilnější státní mocenské organizace ve všech jejích složkách, jejich propojení i soupeření. Autoři hledali inspiraci například v románech Arthura Haileyho (Letiště, Hotel, Večerní zprávy) a ve skutečném příběhu severočeského kriminalisty.

Další novinka podzimního vysílání ČT1, detektivní koprodukční seriál Princip slasti, se zatím v zářijovém vysílání neobjevuje. Lze očekávat, že se objeví až po skončení seriálu Sever, rovněž v pondělním vysílacím okně.

Úterní a čtvrteční večery patří v září na ČT1 reprízám seriálu Vyprávěj, středeční večery reprízám detektivního seriálu s Ivanem Trojanem a Václavem Neužilem Svět pod hlavou a pátky Četníkům z Luhačovic.   

Náhled programu ČT1, září 2019

  po út st čt so ne
18:30 Kde domov můj? Kde domov můj? Kde domov můj? Kde domov můj? Kde domov můj? Kluci v akci Co naše babičky uměly a na co jsme zapomněli
19:00 Události Události Události Události Události Události Události
20:00 Sever Vyprávěj Svět pod hlavou Vyprávěj Četníci z Luhačovic Zázraky přírody český film
21:00 Rozsudek III Dobrodružství kriminalistiky Neviditelní Dobrodružství kriminalistiky 13. komnata film český film
21:30 Reportéři ČT Gejzír Columbo Máte slovo Všechnopárty film 168 hodin
22:00 Legendy kriminalistiky 2 Columbo Columbo Taggart Hercule Poirot  Inspektor Banks To se ví

Zdroj: ČT

Další z novinek letošního podzimu, zábavní pořad To se ví, ve kterém mají Tomáš Měcháček, Halina Pawlowská a Aleš Háma odkrývat tzv. falešné zprávy, se ve vysílání objeví v neděli po 22:00. Zaujme tak vysílací čas, který letos na jaře patřil na ČT1 pořadu Kopta show.

„Zábavnou formou se chceme pokusit rozkrýt pozadí notoricky šířených mýtů, dezinformací a hoaxů, se kterými se potkáváme téměř všude. Ať už jde o politiku, lifestyle, bulvár, sociální sítě a podobně. Navazujeme tak na dlouhodobou snahu České televize vznik a šíření falešných zpráv rozkrývat a diváky před jejich dopadem varovat,“ vysvětlila kreativní producentka pořadu To se ví Lucie Kapounová.  

Nedělní večery od 20:00 vyhrazuje Česká televize v podzimním vysílání pro české filmy. Sobotní večery potom pro zábavní pořady (v září konkrétně Zázraky přírody, v říjnu zahájí StarDance).

O podzimním vysílaní České televize jsme psali více zde: ČT na podzim: Sever, Princip slasti, To se ví nebo StarDance

-mav-