Nova stahuje Příběhy českých zločinů z neděle, dává je na pondělí

pátek, 20. září 2019, 09:55 TV MediaGuru

Příběhy českých zločinů se už na TV Nova nebudou vysílat v nedělním hlavním vysílacím čase.

Příběhy českých zločinů, foto: TV Nova

Příběhy českých zločinů, foto: TV Nova

Novinka podzimního vysílání TV Nova, pořad Příběhy českých zločinů, který se poprvé vysílal v neděli 1. září, se už tuto neděli ve vysílání neobjeví. Televize Nova se rozhodla pořad přesunout na pondělní pozdní prime-time. Změny platí od pondělí 23. září.

Pořad, ve kterém Janek Kroupa odkrývá pozadí reálných kriminálních příběhů, zařadila Nova původně do nedělního druhého prime-timového okna od 21:30. Po třech odvysíláních ho ale posouvá na pondělí do pozdějšího času od 22:20. Důvodem má být to, že svým pojetím lépe naváže na pondělní večerní pořady TV Nova.

„Unikátní série Příběhy českých zločinů odkrývající pozadí závažných trestných činů svým zpracováním a náladou více zapadají do pondělního krimi slotu, ve kterém přirozeně navážou na kriminální seriál Specialisté z prostředí drsných pražských ulic,“ zdůvodnil na dotaz MediaGuru.cz Martin Šnýdr z tiskového oddělení TV Nova.

Hlavní nedělní vysílací čas patří na TV Nova třetí řadě Policie Modrava. Ta je podle očekávání lídrem nedělního vysílání. Příběhy českých zločinů zaujaly čas hned po skončení Policie Modrava a mohly tak těžit z jejího početného publika. Pořad odstartoval na začátku září s téměř 800 tis. diváky (15+), poté se ale jeho sledovanost snížila. Uplynulou neděli (15.9.) sledovalo pořad v průměru 700 tis. diváků (15+) při podílu 25 %. V divácké skupině 15-54, která je pro Novu klíčová, se podíl pořadu nedostal přes 20 %.

Do času, který první tři zářijové neděle patřil Příběhům českých zločinů, se zpět vrátí publicistický pořad Střepiny. Ten se od začátku září zatím vysílal v nedělním čase od 22:20.

-mav-