Peterka nebude jediným majitelem Šlágr TV

středa, 25. září 2019, 07:40 TV MediaGuru

Karel Peterka si ponechává poloviční podíl ve společnosti, která nově vstupuje do České muziky a Šlágr TV.

Zdroj: Šlágr TV

Zdroj: Šlágr TV

Lidová hudební televize Šlágr, kterou dosud vlastnili manželé Peterkovi, resp. od letošního jara pouze Karel Peterka, bude mít novou majetkovou strukturu.

V letošním srpnu byla založena nová společnost Šlágr TV Plus, jejímž jediným společníkem je firma Šlágr FNDB. Ta je z poloviny vlastněna Karlem Peterkou (50 %), ze 40 % potom firmou FWDS Europe a 10% v ní drží i Aleš Zavoral, majitel vydavatelství A11 (lokální tituly Náš region, tituly pro pražské obvody Vaše... , magazín Sorry nebo odborné a jiné časopisy). Firma FWDS Europe podniká ve vícero segmentech.

Karel Peterka je jedním z jednatelů společnosti Šlágr FNDB, druhým jednatelem firmy je Jan Peták.

Držitelem vysílacích licencí pro programy Šlágr TV a Šlágr 2 je společnost Šlágr TV. Dosud ji ovládali manželé Peterkovi přes společnost Česká muzika (od jara 2019 byl Karel Peterka jediným vlastníkem České muziky). Také ve firmě Česká muzika získala podle zápisu v obchodním rejstříku stoprocentní podíl společnost Šlágr FNDB.    

Karel Peterka na dotaz MediaGuru.cz v minulém týdnu uvedl, že podoba společnosti, která televizní podnikání zastřeší, se finalizuje. „Půjde o partnera, který mi s podnikáním pomůže,“ dodal.

Peterka loni na podzim v médiích uvedl, že prodeje CD, která televizi přinášejí peníze, se snižují, a že to televizi existenčně ohrožuje.

Podle poslední dostupné zprávy o hospodaření za rok 2017 vytvořila společnost Šlágr TV obrat ve výši 48 mil. Kč a skončila v mírné ztrátě -514 tis. Kč.

Šlágr TV a Šlágr 2 (která má oproti Šlágr TV ještě výraznější zastoupení lidové hudby a dechovky) měly v prvním letošním pololetí na televizním trhu v souhrnu necelý jednoprocentní podíl (15+, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). Televize oslovuje především publikum starší 55 let, kde je její podíl na sledovanosti ve srovnání s podílem v obecné populaci zhruba dvojnásobný.

-mav-