Prima natáčí nový seriál Slunečná, uvede ho příští rok

pondělí, 30. září 2019, 07:30 TV MediaGuru

Prima připravuje nový dlouhodobý seriál, televizním divákům ho poprvé nabídne už v příštím roce.

Start natáčení seriálu Slunečná, foto: FTV Prima

Start natáčení seriálu Slunečná, foto: FTV Prima

Televizní skupina Prima připravuje pro svůj hlavní kanál nový dlouhodobý seriál nazvaný Slunečná. V seriálu, líčícím příběhy ze statku Slunečná, se objeví např. Eva Burešová, Barbora JánováMarek Lambora, Oto Jirák, Eva Holubová nebo Filip Tomsa. Prima o tom informovala ve svém vysílání.

„Přišlo nám, že máme v seriálech různá témata a že bychom se měli posunout na venkov, proto jsme zvolili statek Slunečná. Obsahuje trochu romantiky, komedie, ale i dramatu,“ popsal připravovaný seriál generální ředitel FTV Prima Marek Singer.

Za novým seriálem Slunečná opět stojí ředitelka obsahu televize Prima Lenka Hornová, která se obklopila šéfscénáristou Reném Decastelo, ředitelkou výroby Lucií Kršákovou a producenty Simonou Brdičkovou a Ivanem Vodochodským. „Snažíme se u dlouhodobých seriálů, které televize Prima vysílá, měnit žánry, aby to bavilo diváky i nás. Se Slunečnou jsme tak sáhli po romantické komedii," uvedla Hornová.

Natáčení seriálu začalo v uplynulých dnech, ve vysílání se má seriálová novinka objevit v příštím roce. Nelze vyloučit, že v programovém plánu nahradí seriál Krejzovi, který Prima teď vysílá dvakrát týdně v úterý a ve čtvrtek. Jak už ale dříve informovala, v příštím roce se Krejzovi ve vysílání neobjeví a skončí s letošní podzimní sezónou.

Seriál Krejzovi Prima poprvé divákům nabídla v podzimní sezóně 2018. Průměrná sledovanost dílů vysílaných v letošní jarní sezóně (resp. od ledna do června 2019) představovala 550 tis. diváků starších 15+ (podíl 14 %). Prima seriál postavila proti vlajkovému seriálu konkurence, seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Děj seriálu Slunečná

Dvě sestry, jeden zájemce o rozlehlé pozemky, záměna „prince“ a „chuďase“ a rodinné dědictví. Nejenom to je tématem nového seriálu Slunečná, který nás zavede mezi sestry Týnu (Eva Burešová) a Sylvu (Bára Jánová), které se po smrti svého otce Martina Popelky (Ota Jirák) musí rozhodnout, co s rodinnou farmou. Zatímco Týna chce statek zachránit, a to nejen kvůli sobě, ale i kvůli odkazu svého otce, Sylva o ničem jiném než o prodeji nechce slyšet. To nahrává do karet mladému investorovi Jankovi Linhartovi (Marek Lambora), který má pocit, že si může všechno koupit, každého okouzlit, a hlavně pokaždé dosáhne svého.

-mav-