Ve 45 obchodech Tesco se dá platit telefonem

pondělí, 30. září 2019, 15:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Tesco umožňuje placení přes mobilní telefon, celkem se dá takto platit ve 45 prodejnách v ČR. Je ale třeba mít kartu Clubcard.

Zdroj: Tesco ČR

Zdroj: Tesco ČR

Obchodní řetězec Tesco umožňuje placení přes mobilní telefon, celkem lze tímto způsobem zaplatit ve 45 prodejnách v ČR, z toho jich je 33 v Praze. Pro zaplacení je ale třeba mít věrnostní kartičku Clubcard, která se naskenuje do aplikace Scan&Shop.

„U první platby je nutné vyplnit všechny potřebné údaje k platební kartě,“ vysvětluje Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR. 

Při dalším nákupu pak už není třeba nic vyplňovat, pokud jste si zákazník zvolil možnost „Rychlá platba“ a údaje uložil při první platbě. Zákazníkovi se nejprve zobrazí elektronická účtenka v telefonu, automaticky po jejím zobrazení se vytiskne i klasická papírová účtenka ze speciální tiskárny, která je umístěna při vstupu k samoobslužným pokladnám.

Podobně nabízí možnost platby mobilním telefonem i Globus přes Masterpass od Mastercard. Opět je ale třeba, aby zákazník byl držitelem věrnostní karty Globus Bonus a využil by službu Scan&Go. I Lidl údajně testuje něco podobného, ale potřebuje k tomu opět zavést věrnostní kartičku. Projekt služby s názvem Lidl Pay je ale zatím v začátcích. Usnadnění nakupování s možností skeneru od srpna testuje i Kaufland, zatím na jedné prodejně.

-zue-