Zásilkovna zvyšuje investice do marketingu, spouští kampaň

pondělí, 9. září 2019, 12:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Zásilkovna spustila kampaň na službu, umožňující zasílání zásilek mezi fyzickými osobami.

Zdroj: Zásilkovna

Zdroj: Zásilkovna

Zásilkovna odstartovala reklamní kampaň na podporu své služby Mezi Námi, která umožňuje zasílání zásilek mezi fyzickými osobami. Hlavním cílem kampaně je představit zákazníkům její klíčové výhody.

„Kampaň na službu Mezi Námi je největší reklamní kampaň v devítileté historii Zásilkovny. Cílem skupiny Packeta, do které Zásilkovna patří, je překročit v letošním roce hranici jedné miliardy obratu. S tím také samozřejmě souvisí navyšování investic do marketingu, tato kampaň tedy není určitě poslední, v podobných aktivitách budeme pokračovat. Mezi Námi je náš nejnovější produkt, proto byl pro kampaň logickou volbou,“ říká Milan Šmíd, marketingový ředitel skupiny Packeta.

Kampaň, jež potrvá do listopadu, obsahuje pět videí, statické a dynamické bannery a také carouselový formát reklamy na Facebooku. „V kampani míříme především na uživatele, kteří nakupují a prodávají přes internet. V první fázi, která poběží do září, investujeme do kampaně jednotky miliónů korun. Po vyhodnocení se rozhodneme, jak kampaň případně upravit, ať už co do obsahu, tak také co do výše investic. Blíží se podzim a s tím i Vánoce jako vrchol celé sezóny a my chceme být samozřejmě vidět,“ popisuje Milan Šmíd. Kreativní část měla na starosti agentura MarketUp, nákup médií zajistila agentura Comtech.

Současná komunikace navazuje na červencovou kampaň na sociálních sítích, která probíhala ve spolupráci s vybranými influencery a byla zaměřena na zvýšení známosti značky mezi mladší generací. Tuto část zajistila agentura Social Park. Influenceři, například Shopaholic Nicol, Mama Domisha, Jitka Nováčková nebo Jirka Král, si mezi sebou posílali přes Zásilkovnu tabuli, která se podepisovala a na konci se vydražila. O spolupráci s influencery Zásilkovna uvažuje i do budoucna, již nyní probíhají přípravy na kampaň, která bude spuštěna v listopadu.

Služba Mezi Námi byla spuštěna 24. dubna 2019. Od té doby dosáhl celkový počet stažení aplikace, stejně jako množství přepravených zásilek, více než 60000. Cíl Zásilkovny pro letošní je milion zásilek odeslaných přes tuto aplikaci.

-stk-