Křetínského a Tkáčova CMI získala 4% podíl v ProSiebenSat.1

pátek, 18. října 2019, 22:05 TV MediaGuru

V německé televizní společnosti získala skupina Czech Media Invest 4% podíl.

Foto: ProSiebenSat.1

Foto: ProSiebenSat.1

Skupina Czech Media Invest (CMI), která ovládá tuzemské vydavatelství Czech News Center, v pátek večer oznámila, že získala nákupem na veřejných trzích podíl ve výši 4,07 % v německé televizní společnosti ProSiebenSat.1 Media SE. Podle mluvčího CMI Daniela Častvaje se jedná o první krok v nové strategii CMI spočívající v nákupu menšinových podílů v evropských mediálních společnostech, v nichž CMI vidí atraktivní investiční potenciál.

V případě CMI jde také o diverzifikaci, kdy se po investicích do rádií a digitálních aktivit skupina rozšiřuje také v oblasti lineární celostátní televize.

„Očekáváme, že ProSieben bude v našem mediálním portfoliu dlouhodobou i strategickou investicí. Jsme přesvědčeni, že silné lineární evropské televizní stanice, které jsou schopny rychle reagovat na vývoj trhu, mají z dlouhodobého hlediska dobrý ekonomický potenciál,“ řekl Branislav Miškovič, člen představenstva a finanční ředitel skupiny CMI.

Společnost ProSiebenSat.1 Media se nyní snaží rozšířit své aktivity v oblasti e-commerce, aby kompenzovala nižší reklamní příjmy z televizních aktivit. 

Czech Media Invest je hlavní společností, přes kterou Daniel Křetínský a Patrik Tkáč vlastní na českém trhu mediální společnosti Czech News Center a rozhlasovou skupinu Active (Evropa 2, Frekvence 1 aj.)Czech Media Invest (CMI) také drží 49procentní podíl v holdingu Le Nouveau Monde. Jeho prostřednictvím spoluvlastní tradiční francouzský list Le Monde a několik francouzských časopisů včetně Elle. Skupina CMI koupila také francouzský týdeník Marianne.

Daniel Křetínský vlastní 50% podíl v CMI, 40 % náleží Patriku Tkáčovi a 10 % Romanu Korbačkovi.

-mav-