Lagardere Travel Retail otevře na letišti sedm obchodů Relay

pátek, 18. října 2019, 12:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Letiště Praha vybralo Lagardere Travel Retail jako provozovatele sedmi jednotek pod značkou Relay na Letišti Václava Havla. Otevřou v průběhu prvního čtvrtletí 2020.

Kontrakt na sedm obchodů Relay získalo Lagardere Travel Retail na 5 let, zdroj: web Lagardere Travel Retail.

Kontrakt na sedm obchodů Relay získalo Lagardere Travel Retail na 5 let, zdroj: web Lagardere Travel Retail.

Společnost Lagardere Travel Retail byla vybrána v rámci koncesního řízení jako provozovatel sedmi jednotek pod značkou Relay na Letišti Václava Havla Praha. Firma získala kontrakt na pět let, celková rozloha obchodů je 552 m², výše nájemného je minimálně 160 milionů korun. Všech sedm obchodů firma otevře v průběhu prvního čtvrtletí 2020.

„Těší nás, že vedle velkého projektu duty free prodeje na Letišti Praha bude skupina společností Lagardere provozovat i maloobchodní prodej se sortimentem tzv. travel essentials,“ říká Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

„Ve dvou největších obchodech na obou terminálech představíme jako první v Evropě kombinovaný koncept Relay - Trip Advisor spojující to nejlepší z travel retailu a z on-line cestovatelského světa,“ říká Richard Procházka, CEO Lagardere Travel Retail.

Do segmentu travel essentials patří zejména nabídka drobnějších produktů, jako je například tisk, tabákové výrobky, cestovní potřeby, suvenýry či menší občerstvení. Při hodnocení zaslaných nabídek bylo přihlíženo z 50 % ke kvalitativním kritériím, jako například schopnost obchodníka průběžně se přizpůsobovat proměnlivé skladbě cestujících, originalita, rozmanitost nabízeného zboží či plán personálního zajištění a logistiky. Dále z 50 % rozhodovala finanční kritéria.

Koncesní řízení na provozovatele obchodů travel essential bylo vypsáno v červnu 2019. Do koncesního řízení se přihlásily celkem dvě společnosti, vítězná společnost Lagardere Travel Retail a společnost WHSmith Travel Limited.

Lagardere provozuje v ČR více než 360 prodejních míst s různými maloobchodními koncepty nejen na letišti, kde to jsou například prodejny s módou The Fashion Place, obchod s kosmetikou Rituals nebo třeba prodejny s občerstvením Paul a řada dalších. Obrat firmy za rok 2018 byl 5,8 miliard korun.

-zue-