Netflix spustil českou verzi své video služby

pátek, 11. října 2019, 00:20 Internet & Mobil MediaGuru

Od pátku 11. října mají čeští uživatelé k dispozici lokalizovanou vezi video služby Netflix.

Zdroj: Netflix.cz

Zdroj: Netflix.cz

Streamovací platforma Netflix nově nabízí na českém trhu lokalizovanou verzi. Uživatelé mají k dispozici české uživatelské rozhraní s českými titulky i dabingem. V nabídce se rovněž objevují některé české filmové tituly.

Podle serveru Seznam Zprávy má být nadabováno do češtiny několik stovek pořadů. Jde asi o pětinu z celkové nabídky pěti tisíc titulů Netflixu. V češtině tak zatím nebudou všechny pořady.

„Nejenže od dnešního dne nabízíme naše služby v češtině, ale také velmi rádi oznamujeme, že jsme přidali asi 70 populárních českých filmů, a to jak nových, tak těch klasických. Mezi ně patří například LOVEní, Špindl, Anděl Páně 2, Padesátka, Vratné lahve, Po strništi bos, Masaryk, Pupendo, Ostře sledované vlaky, Tmavomodrý svět nebo třeba Kuky se vrací. Do konce letošního roku se toto číslo zvedne až na 150. Dále budeme mít veškerý populární mezinárodní obsah dabovaný v češtině,“ uvedl v oficiální tiskové zprávě marketingový ředitel Netflixu pro střední a východní Evropu, Tomek Ebbig.

Mezi připravované filmy z dílny Netflix patří očekávaný The Irishman Martina Scorseseho (Robert De Niro a Al Pacino), potom El Camino, film inspirovaný seriálem Perníkový táta, The Laundromat (Meryl Streep, Antonio Banderas a Gary Oldman) a The Two Popes (Anthony Hopkins a Jonathan Pryce).

Z původních seriálů jsou tu například Stranger Things, Orange is the New Black, Koruna, Narcos, Black Mirror a La casa de Papel. Nabízí také kultovní americké pořady a filmy, jako jsou třeba Kravaťáci, Gossip Girl, Perníkový táta, Pán prstenů, South Park nebo Gilmorova děvčata.

Cena základního předplatného Netflixu se nemění a představuje 199 Kč měsíčně. Netflix v pátek také spustil české stránky na Facebooku a na YouTube

Netflix se na českém trhu utkává nejen s onlinovými nabídkami tuzemských televizních stanic (iVysílání.cz, iPrima.cz, NovaPlus.cz nebo Voyo.cz – jako placenou službu ji provozuje TV Nova za 159 Kč měsíčně), tak rovněž s českou verzí HBO Go. Nabídka služby spojená s televizí HBO obsahuje více než 800 filmů a přes šest tisíc dílů seriálů zahraničních i českých, které ale mohou uživatelé sledovat v češtině. Měsíční cena HBO Go činí 129 Kč.

Konkurence na poli on-demand video služeb se ale dál zvyšuje. Netflix českou verzi uvádí o pár dnů dříve, než Apple odstartuje svoji globální online službu Apple TV+. Ta má zahájit od 1. listopadu i na českém trhu za měsíční cenu 139 Kč. Od 12. listopadu se připravuje spuštění další globální video služby Disney+.

Z průzkumu Nielsen Admosphere, který jsme zveřejnili v září, vyplývá, že nejsledovanějším video webem je u nás YouTube. Z placených video služeb mají uživatelé nejčastěji sledovat Google Play, Voyo a HBO Go.

Onlinová video služba Netflix je celkově dostupná ve více než 190 zemích, ve druhém letošním čtvrtletí registrovala 151,6 mil. předplatitelů. Existuje ve 32 jazykových mutacích, včetně té české. Vše ze série Netflix Originals pokaždé vyjde ve stejný okamžik ve všech těchto mutacích, a to s dabingem, s titulky, nebo dokonce v obou variantách.

Netflix poskytuje okamžitý úplný přístup k filmům, seriálům a televizním pořadům na tabletech, smartphonech, počítačích a herních konzolích.

-mav-