Prima po odchodu Komára zjednodušuje strukturu

pondělí, 14. října 2019, 07:35 TV MediaGuru

Čtyři stávající společnosti, které figurují ve struktuře firem kolem skupiny Prima, zaniknou.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Televizní skupina Prima zjednodušuje po vyplacení podílu Vladimíra Komára svou majetkovou strukturu. Změny se projeví tak, že zaniknou společnosti FTV Prima Holding, Denemo Media, Česká výrobní a Trendy media. Vyplývá to z oznámení uloženého ve Sbírce listin.

Klíčové společnosti FTV Prima, která drží licence k vysílání televizních kanálů skupiny Prima, a Media Club, stěžejní společnost pro prodej reklamy, budou po těchto změnách vlastněny jen třemi společnostmi, a to firmami GES Media Europe, THR media a GES Media Asset.

Společnost FTV Prima bude z 99 % vlastněna firmami GES Media Europe a GES Media Asset, zatímco většinu ve společnosti Media Club bude držet firma THR media (54,6 %) a zbývající podíl GES Media Europe. Výslednou majetkovou strukturu zachycuje grafické znázornění níže. 

Nová vlastnická struktura společností FTV Prima a Media Club, zdroj: FTV Prima

Nová vlastnická struktura společností FTV Prima a Media Club, zdroj: FTV Prima

GES Media Asset a GES Media Europe patří do holdingu GES Ivana Zacha. Ve společnosti THR mediaIvan Zach 67% podíl. Firmu dále spoluvlastní Radka Zachová (15 %) a Petra Marschallová (18 %).

Vladimír Komár vystoupil z majetkové struktury skupiny Prima v letošním červnu po více než dvou letech. Tehdy získal část podílu po odchodu švédské společnosti MTG.

-mav-