APSV po odchodu Michela Fleischmanna čekají změny

středa, 6. listopadu 2019, 14:45 Aktuality, Rádio, Lidé MediaGuru

Profesní asociace komerčních vysílatelů APSV dozná změn po odchodu stávajícího prezidenta Michela Fleischmanna.

Michel Fleischmann, foto: Active

Michel Fleischmann, foto: Active

Asociaci provozovatelů soukromého vysílání (APSV) čekají změny poté, co stávající prezident asociace Michel Fleischmann svůj post opustí. Vyplynulo to ze středečního setkání odborné veřejnosti k výsledkům výzkumu Radioprojekt. Jaké konkrétní změny nastanou a kdo se stane nástupcem v čele APSV, zatím není známo.

Michel Fleischmann se má stát podle dřívějších informací serveru Aktuálně.cz novým velvyslancem České republiky ve Francii. Úřadu by se měl ujmout od začátku nového roku 2020. 

Fleischmann ve Francii žil od poloviny 60. let, jeho otec zde pracoval jako kulturní rada na československém velvyslanectví. Po potlačení Pražského jara v srpnu 1968 se rodina rozhodla ve Francii usadit natrvalo. Po roce 1989 se vrátil zpět do České republiky a založil zde soukromou stanici Evropa 2. Michel Fleischmann je nositelem francouzského titulu rytíř Řádu za umění a literaturu a také držitelem Řádu čestné legie, který je nejvyšším státním vyznamenáním za vynikající civilní nebo vojenské zásluhy o francouzský národ.

-mav-