Forbes.cz nabral nové lidi, vstoupil do NetMonitoru

pondělí, 4. listopadu 2019, 17:45 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Šest nových lidí přišlo v posledních týdnech do společnosti Media Rey SE, která vydává magazín Forbes a provozuje web Forbes.cz.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Byznysový web Forbes.cz vstoupil od listopadu do jednotného měření návštěvnosti českého internetu NetMonitor. Provozovatel webu, společnost MediaRey SE, zároveň uvedla, že letošní říjnová návštěvnost Forbes.cz byla zatím pro web rekordní a oproti letošnímu květnu se zdvojnásobila. Podle dat NetMonitoru, která už provozovatel obdržel, představovala měsíční návštěvnost 712 tis. reálných uživatelů, kteří si zobrazili téměř tři miliony page views (2,98 mil.). Nejpočetnější skupina čtenářů Forbes.cz má disponovat čistým příjmem domácnosti přes 50 tisíc korun a rekrutovat se ze sociodemografických skupin A a B.

„Naše razantní a radikální změny, které jsme začali uskutečňovat na konci května tohoto roku, se ukázaly jako správné, když jsme v krátké době dokázali návštěvnost Forbes.cz více než zdvojnásobit, a to bez dodatečných investic do marketingu," sdělil Eric Conrad, spolumajitel vydavatelství MediaRey SE. Podle jeho slov chce provozovatel webu nadále pokračovat v personálním posilování týmů podle potřeb vydavatelství. 

Kvůli růstu zájmu o Forbes.cz také vydavatelství rozšířilo redakční i obchodní tým. V posledních měsících a týdnech přišlo do vydavatelství šest nových lidí. 

Redakce připravuje obsah printového i digitálního obsahu v jednom týmu, ovšem pro každou platformu zvlášť „Přizpůsobujeme naší nabídku každé formě zvlášť, až na výjimky nepřetiskujeme printový obsah na digitálních platformách,” říká k tomu šéfredaktor a spoluvydavatel Forbes Petr Šimůnek.

Forbes.cz zároveň připravuje pro nejbližší období nové reklamní formáty a také speciální projekty. Jedním z nich je mapa Pařížské ulice, zaměřená na současnou nabídku luxusních obchodů.

Na poli tiskových médií o byznysu je Forbes nejčtenějším ekonomickým titulem. Podle posledních údajů Media projektu ho čte 136 tisíc lidí měsíčně (zdroj: Media projekt Q1+Q2/2019 ). Teď je cílem vydavatelství dostat ho na stejnou pozici i v digitálním obsahu.

-mav-