Marketing Kofoly vede Chalupka, Hrbek jde do Lerosu

středa, 13. listopadu 2019, 15:20 Marketing, Lidé MediaGuru

Dosavadní marketingový ředitel Kofoly Karel Hrbek přechází do čela marketingu společnosti Leros. Na jeho místo nastupuje Pavol Chalupka.

Karel Hrbek a Pavol Chalupka, zdroj: Kofola ČeskoSlovensko

Karel Hrbek a Pavol Chalupka, zdroj: Kofola ČeskoSlovensko

Novým marketingovým ředitelem společnosti Kofola ČeskoSlovensko se stává na českém i slovenském trhu Pavol Chalupka. Dosavadní ředitel Karel Hrbek přešel 1. listopadu do čela marketingu společnosti Leros, kterou Kofola loni koupila a následně spojila s novou akvizicí – firmou Espresso, distributora kávy Reserva a čaje Dilmah. Kategorie bylinek, čaje a kávy se tak stává novým pilířem podnikání celé skupiny.

Karel Hrbek se na komunikaci značek společnosti Kofola ČeskoSlovensko podílí 15 let. Nejdříve se věnoval vlajkové značce Kofole Original a pomohl jí vytvořit silné spojení s motivem lásky. Poslední roky řídil marketing všech značek společnosti.

Jeho nástupce, Pavol Chalupka, působí ve firmě až na krátkou přestávku 13 let. Jako brand manažer se nejdříve věnoval značkám Jupí a Jupík, poté mu byla svěřena značka Kofola Original na Slovensku. Po téměř čtyřech letech se přesunul jako senior brand manažer na marketing značek Vinea, Snipp, Chito či Top Topic. Posledních pět let vedl tým celého portfolia vod, včetně klíčové značky Rajec. 

-stk-