Mediaboard.cz zachová v ceníku pro 2020 letošní ceny

pátek, 29. listopadu 2019, 07:45 Tisk MediaGuru

Zastupitelství třiceti tištěných časopisů a několika webových stránek nebude pro rok 2020 měnit své inzertní ceny.

Repro Mediaboard

Repro Mediaboard

Mediální zastupitelství Mediaboard.cz, které zajišťuje prodej inzerce pro tři desítky časopisů a několik webů, ponechá inzertní ceny pro rok 2020 na úrovni letošních cen. MediaGuru.cz to řekl majitel a jednatel společnosti Michael Fridrich.

Vlajkovými časopisy inzertního portfolia Mediaboardu jsou sportovní časopisy Golf Digest C&S a Hattrick, společnost ale zastupuje řadu dalších magazínů. Golf Digest je vydáván v licenci stejnojmenného zahraničního titulu, vychází v nákladu 11 tisíc výtisků, více než dva tisíce odebírají předplatitelé. Právě ty chce vydavatelství v příštím roce motivovat výraznějšími bonusy a je jeho cílem počet předplatitelů navýšit.

Fotbalový měsíčník Hattrick převzala letos od skupiny investorů vydavatelská společnost Watch Star Media. Mediaboard.cz ale nadále zajišťuje prodej inzerce pro tento sportovní měsíčník, který vychází v průměrném nákladu 20 tisíc kusů (prodaný náklad není auditován ABC ČR).

K dalším časopisům, které Mediaboard.cz zastupuje, patří např. lyžařský Snow, cyklistické časopisy Cyklo a Velo, rockový Spark, společenský časopis Jóga dnes, časopis o zdraví Meduňka nebo časopis pro děti Báječná Školka.

Přestože situace na trhu tištěných periodik není snadná, letošní rok podle Michaela Fridricha ukázal, že tematicky zaměřené tištěné časopisy mají perspektivu. „Čtenáři se k článkům v tisku vracejí, což na internetu tak běžné není,“ uvádí. Budoucnost pro vydavatele pak vidí v propojování tištěných produktů s webovými stránkami a také s akcemi. Mediaboard.cz prodává reklamu na několik webů – řada z nich je spojena se zastupovanými tištěnými časopisy. Inzertně např. zastupuje i poslechový server Play.cz, web České Golfové Federace CGF.cz, web pro ženy DokonalaZena.cz a také fotbalový web eFotbal.cz.

Tištěné i internetové tituly několika menších vydavatelů zastupuje Mediaboard.cz na trhu zejména ve vztahu k mediálním agenturám. Tituly s menším nákladem totiž zvyšují začleněním do mediazastupitelství svoji šanci u zadavatelů využívajících služeb mediálních agentur.

-mav-