Vánoce na ČT: Čtyři nové pohádky nebo Marie Terezie

úterý, 5. listopadu 2019, 11:00 TV MediaGuru

Česká televize představila své letošní vánoční a novoroční vysílání.

Tisková konference k vánočnímu vysílání na Kavčích horách, foto: MediaGuru.cz

Tisková konference k vánočnímu vysílání na Kavčích horách, foto: MediaGuru.cz

Čtyři premiérové pohádky, premiéra Marie Terezie nebo nová soutěž pro amatérské pekaře a cukráře Peče celá země. To jsou hlavní pořady České televize pro letošní vánoční a novoroční vysílání.

Na Štědrý večer nabídne Česká televize novou pohádku režiséra Karla Janáka Princezna a půl království, ve které se v hlavních rolích představí Matouš Ruml a Eva Josefíková. V pohádce si zahraje také Marek Eben, který se na televizní obrazovky vrací po dvaceti letech v jiné než moderátorské roli.

Do štědrovečerního vysílání zařadí ČT mj. i Vánoční galakoncert Lucie Bílé. ČT zároveň oznámila, že i pro letošní Vánoce drží práva na vysílání tradiční pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Na První svátek vánoční odvysílá Česká televize premiérovou pohádku Čertí brko o „mladém čertovi, který nakonec všechno zachrání“. Pohádku režíroval Marek Najbrt, který do hlavních rolí obsadil Judit Bárdos, Jana Cinu a Ondřeje Vetchého.

Další premiérová pohádka Čarovný kamínek se ve vysílání objeví v pátek 27. prosince. Pohádka vznikala ve spolupráci se slovenskou televizí RTVS. V příběhu se divákům představí například Zuzana Bydžovská nebo Pavel Kříž.

Na Druhý svátek vánoční odvysílá ČT od 20:00 pohádku Tři oříšky pro Popelku.

Princezna a půl království, foto: ČT

Princezna a půl království, foto: ČT

Čertí brko, foto: ČT

Čertí brko, foto: ČT

Čarovný kamínek, foto: ČT

Čarovný kamínek, foto: ČT

ČT znovu o svátcích nabídne také pohádku pro sluchově hendikepované. I v příběhu Kde bydlí strašidla se rolí ujali výhradně neslyšící herci a celý příběh je ve znakovém jazyce.

Vánoční filmovou nabídku ČT tvoří například Snowboarďáci, Pelíšky nebo Láska nebeská.

Nový rok začne pokračováním minisérie Marie Terezie, jejíž dva díly zhlédlo před dvěma lety více než dva miliony diváků. ČT ji do vysílání zařadí 1. a 5. ledna 2020.

Novinkou, která na začátku ledna ve vysílání ČT zahájí, bude pořad Peče celá země (v originále Bake Off), který představí 12 amatérských pekařů a cukrářů z celé republiky. ČT ji bude vysílat na základě licence od britské BBC. Pořad má deset dílů, jeho moderátory jsou Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Podrobné informace si můžete prohlédnout v dokumentu níže.

-mav-