Svůj kávový nápoj uvede i Pepsi, zatím jen v USA

úterý, 17. prosince 2019, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Značka Pepsi představí v příštím roce svůj kolový nápoj s kávou. Potenciál testuje už potřetí.

Zdroj: Pepsi

Zdroj: Pepsi

Značka kolového nápoje Pepsi přivede v příštím roce na trh novinku v podobě koly s kávou. Pod názvem Pepsi Café bude od dubna zatím jen na americkém trhu testovat dvě varianty – základní a s příchutí vanilky. Konkurenční Coca-Cola už letos uvedla i na českém trhu kávovou Coca-Cola Plus Coffee.

Stejně jako konkurence i Pepsi tímto krokem reaguje na stagnaci kolové kategorie a postupnou proměnu spotřebitelských potřeb. „Kola posledních 20 až 30 let stagnuje,“ komentoval Todd Kaplan, viceprezident pro marketing Pepsi, a dodal: „Spolu s neustále se vyvíjejícími se preferencemi zákazníků se musíme vyvíjet i my, abychom dokázali lépe vyhovět jejich potřebám.“ Spotřebitelé dnes mnohem více vyhledávají nejen kávové nápoje, včetně ledové kávy, ale i funkční nápoje s přidanou výživovou hodnotou – na vzestupu jsou například kokosové vody, rostlinná mléka, kombucha aj.

Pro Pepsi představuje Pepsi Café již třetí v této subkategorii. V 90. letech testovala nápoj Pepsi Kona, na začátku tisíciletí Pepsi Max Cino. Zatímco předchozí dva pokusy neuspěly, tentokrát si Pepsi věří. Zda a kdy se rozšíří novinka i na český trh, zatím není jasné.

-stk-